Lej kisten - og spar 30.000 kroner

Prisen for en begravelse kan falde fra 37.000 til 5.000, hvis du lejer kisten frem for at købe den

Der er ingen grund til at investere en masse penge i en kiste. Du kan leje en istedet. (Polfoto)
Der er ingen grund til at investere en masse penge i en kiste. Du kan leje en istedet. (Polfoto)

Det kan let blive en pebret fornøjelse, når dine efterladte skal sende dig afsted på din sidste rejse.

Men nu har begravelsesforretningen BedreBegravelse.dk sørget for, at dine sørgende pårørende ikke behøver at blive blanket af.

Hos dem kan man nemlig leje en kiste og spare mere end 30.000 kroner.

Det skriver Alive.dk.

Vælger man en lejekiste koster den 4.999 kroner at blive bisat i den - hvis du vil købe den samme kiste, skal du punge ud med 37.000 kroner.

- Få statsmandskisten! Dette uden at skulle brænde 37.000 kr. af på krematoriet, fordi det skal se godt ud ved ceremonien. Kun den forseglet inderkiste i ubehandlet fyrtræ kremeres, reklamerer BedreBegravelse.dk på deres hjemmeside.

Finten er, at lejekisten i virkeligheden består af to kister. Den yderste er en luksus egetræskiste, der ikke kan brændes - til gengæld kan den genbruges. Til gengæld kan den inderste brændes - og af naturlige årsager kan den jo så ikke genanvendes.

BedreBegravelse.dk's tilbud er det eneste af sin slags i Danmark. Og spørger man Lormanden for Danske Bedemænd vil det nye tiltag ikke brede sig i branchen.

- Der er ikke noget i vores etiske regelsæt, der forhindre det, men jeg tror ikke, det er noget nogen begravelsesforretninger vil tilbyde. Vi har i Danmark en begravelseskultur, som er beskrevet 400 år tilbage, og den tror jeg bedemændene vil værne om. De vil ikke være den generation, der spolerer den, siger formanden Knud Larsen til Alive.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer