Nu får vi mere for pengene på ferien

Kronen rækker længere på ferien i år. I Tyrkiet kan danskerne se frem til at få skåret en femtedel af prisen

Det kan være fornuftigt at betale lidt ekstra for at få en flybillet udenfor EU og eurozonen. Der rækker den danske krone nemlig længere. (Foto: Colourbox)
Det kan være fornuftigt at betale lidt ekstra for at få en flybillet udenfor EU og eurozonen. Der rækker den danske krone nemlig længere. (Foto: Colourbox)

Sommerferien i udlandet kan gå hen og blive billigere i år end sidste år. I Tyrkiet kan danskerne få en femtedel mere for pengene end sidste år. Det viser en opgørelse fra Spar Nord.

Det er på ferie udenfor eurolandene, at pengene rækker længere. Den danske krone er nemlig steget i værdi i forhold til valutaen i de mest populære ferielande.

- De danske kroner er blevet henholdsvis 17 og 18 procent mere værd i forhold til valutaerne i lande som Tyrkiet og Egypten.

- Kort og godt bliver man som dansk turist rigere, når man veksler penge, siger chefstrateg Christian Mose Nielsen, Spar Nord.

Læs også: Vi sparer op som aldrig før

Mange billige lande
Foreløbige tal fra Spies viser, at badebyen Antalya i Tyrkiet er en af de mest populære charterdestinationer for danskerne.

- Udenfor EU er det særligt Tyrkiet, der tordner frem. Men også det ellers uroplagede Egypten er begyndt at blive populært igen, siger kommunikationschef hos Spies, Torben Andersen.

Hoteller, restaurantbesøg og forlystelser bliver også billigere i USA og Thailand. Opgørelsen viser, at USA ligger 14 procent under udgifterne sidste år, og i Thailand betyder den stærke danske krone, at priserne er faldet med ni procent.

Læs også: Forbrugernes tillid stadig i bund

Grækenland i centrum
Også i fremtiden vil efterdønningerne fra finanskrisen og ikke mindst den sydeuropæiske gældskrise skabe uro og skubbe til valutakurserne.

- Lige nu er alles øjne rette mod Grækenland, der fortsat balancerer på kanten af en statsbankerot og i høj grad afgør euroens og dermed kronens værdi over for andre valutaer, siger Christian Mose Nielsen.

Men indtil videre kan danske turister altså glæde sig over, at de får mere for pengene i mange af landene uden for EU og eurozonen.

0 kommentarer
Vis kommentarer