Dyrere kreditkort: Gebyrer for 360 mio kr

Det bliver dyrere at være dansk kreditkortkunde og billigere at være udenlandsk turist

Hvis danske kreditkort som Mastercard skal koste det samme i gebyrer som udenlandske, så bliver den årlige regning på 360 millioner kroner. (Foto: Ekstrabladet.dk)
Hvis danske kreditkort som Mastercard skal koste det samme i gebyrer som udenlandske, så bliver den årlige regning på 360 millioner kroner. (Foto: Ekstrabladet.dk)

Bankerne er netop nu ved at forberede en historisk omlægning af gebyrerne for mere end 1,2 millioner danske kreditkort som Mastercard, Diners, Eurocard og American Express, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Mens butikker i dag afkræves 7,50 kroner i gebyr af det bankejede selskab Teller, når kunder betaler 1000 kroner med et dansk udstedt kreditkort, er regningen til udenlandske kreditkort på op mod 37,50 kroner.

Læs også: Nu skal alle snart have nyt visa-dankort

Gebyrerne stiger
Teller vil ikke løfte sløret for de præcise gebyrtakster, der er på vej. Men udgangspunktet er, at de to gebyrsatser fremover skal nærme sig hinanden.

- Gebyret for danske kreditkort vil stige, og gebyret for udenlandske kreditkort vil falde. De endelige satser kigger vi på i disse uger, siger Søren Winge, pressechef i Teller, til Jyllands-Posten.

Læs også: PBS fjerner Dankort fra fusket mobilside

360 mio kr ekstra
Teller er den del af Nets-forretningen (det tidligere PBS), som beskæftiger sig med betalingskort.

Mødes satserne på halvvejen, skal butikker fremover betale 22,50 kroner for at modtage en kreditkortbetaling på 1000 kroner. Det betyder, at forbrugerne står ansigt til ansigt med en årlig regning på 360 millioner kroner, skriver Jyllands-Posten.

0 kommentarer
Vis kommentarer