Boligpriserne får endnu et nøk ned

Boligsælgerne sætter prisen ned på boligen. Maj bød på den største justering af priserne i to år

1,1 milliarder kroner.

Så meget blev der høvlet af boligpriserne i maj. Det viser tal fra Boliga.

- Dette store beløb er dermed potentielt set forsvundet ud af boligsælgernes lommer til fordel for potentielle boligkøberes lommer, siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark.

- Det er den største justering af udbudspriserne siden maj 2009, hvor den økonomiske tilstand ellers unægteligt så noget sløjere ud end i dag, siger han.

Cheføkonomen påpeger, at de seneste måneders acceleration nedad i udbudspriserne blandt andet kan henføres til, at boligudbuddet i øjeblikket sætter rekorder.

Det betyder, at det samlede nedslag i udbudspriserne for alle boliger til salg stiger.

Og det gennemsnitlige nedslag per parcelhus til salg er det højeste i to år.

- Gennemsnitligt set blev der skåret cirka 15.500 kroner af udbudsprisen på et parcelhus i Danmark i maj, siger Christian Hilligsøe Heinig og fortsætter:

- Det dækker selvfølgelig over store forskelle, hvor nogle ikke har justeret udbudsprisen på huset i maj, mens andre måske har skåret 100.000 kroner eller mere af, siger han.

At der er penge at spare for køberne skal ses i sammenhæng med det stemningsskifte, der er sket på boligmarkedet med stigende renter samt diskussionen om afskaffelse af afdragsfrie lån, nedsættelse af lånegrænser og højere boligskatter.

- Det betyder, at et mindre flertal af danskerne nu forventer faldende huspriser over det kommende år, og det sætter naturligvis også sine spor hos sælgerne, der bliver mere tilbøjelige til at slække på udbudsprisen, siger cheføkonomen.

0 kommentarer
Vis kommentarer