Her er de billigste julelån

Mangler du 10.000 til juleudgifterne og overvejer et hurtigt lån? Så se dig godt for - der er 2000 kroner at spare ved at vælge det billigste lån

Der er 20 procent mere til julegaverne næste år, hvis du vælger det rigtige lån. (Foto: Colourbox)
Der er 20 procent mere til julegaverne næste år, hvis du vælger det rigtige lån. (Foto: Colourbox)

Julen koster, som det hedder i den gamle sang, mange penge. Mangler man kontanter, så kan det være fristende at tage et af de hurtige lån, som banker og andre kreditudbydere flittigt falbyder op til juletiden.

Men du skal se dig for: De dyreste lån kan koste flere tusinde kroner mere end de billigste.

- Populært sagt er der 20 procent flere penge til julegaver, hvis man tager det billigste lån frem for det dyreste, siger John Norden fra Mybanker til Ekstra Bladet.

Det viser en prissammenligning på 10.000-kroners hurtiglån, som rådgivningssiden Mybanker.dk har lavet for Ekstra Bladet.

Du kan se hele sammenligningen her

Stol ikke blindt på banken
Allerøverst på listen ligger Veko-kortet, som dog kun er en mulighed for dem, som vil købe deres julegaver på Vesterbro i København.

Herefter følger etablerede banker som Danske Bank, Nordea og GE Moneybank.

I bunden ligger udbydere som Pengeautomaten, Onkel Bob og Her og Nu-lån, hvor du ender med at betale mere end 12.000 kroner tilbage.

Man skal dog passe på med at konkludere, at banken nødvendigvis altid er den billigste mulighed:

- Det er værd at bemærke, at der også inden for det samme pengeinstitut kan være stor forskel på, hvor meget et lån koster. Så man skal ikke bare gå bevidsteløs ned i banken og regne med, at det altid er det billigste - man skal huske at spørge efter deres bedste tilbud, og så sammenligne det med, hvad man kan få andre steder, siger John Norden til Ekstra Bladet.

Flere billige lån
Når du skal bedømme prisen på et lån, så er det vigtigste parameter den såkaldte 'åop', som står for Årlige Omkostninger i Procent. Her er alle udgifter til lånet regnet med, så du kan se, præcis hvor meget du ender med at komme til at betale.

Især for mindre lån kan faste beløb som stiftelsesomkostninger nemlig gøre en ret stor fordel for, hvor dyrt eller billigt lånet ender med at blive.

- Det glædelige er, at der er nogle banker, som er begyndt at komme med meget billige lånetyper som ikke har stiftelsesomkostninger, og så bliver åop meget lavere. For nogle år siden havde vi de meget dyre lån, som havde op til 50 procent i åop, siger John Norden.