Annonce:
Annonce:

Advokaten: De har krav på erstatning

Formand for Danske Boligadvokater Jan Schøtt-Petersen vil hjælpe de 100.000 danskere, der hver især har tabt tusinder af kroner på tinglysningsskandalen. (Foto: Rasmus Flindt-Pedersen)
Formand for Danske Boligadvokater Jan Schøtt-Petersen vil hjælpe de 100.000 danskere, der hver især har tabt tusinder af kroner på tinglysningsskandalen. (Foto: Rasmus Flindt-Pedersen)
Annonce:
Følg Dine penge

- 100.000 danskere har tabt penge, fordi de siden september har ventet uacceptabelt lang tid på at få tinglyst skøder, pantebreve og så videre. De mennesker har krav på erstatning. Og hvis politikerne ikke selv når frem til at give dem den, så må vi prøve at hjælpe.

Det siger Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske Boligadvokater.

Statens ansvar
Derfor har advokaterne forberedt et sagsanlæg mod staten.

- Tinglysningen er reelt et statsmonopol. Du kan ikke tinglyse andre steder, og alle, der handler bolig, skal jo bruge systemet som sikkerhed for handlen.

En af de ting, advokaterne vil gøre gældende i sagen, er, at der er tale om objektivt ansvar.

Annonce:

- Ifølge loven er staten objektivt ansvarlig for tinglysningsfejl, som hvis retten for eksempel glemmer at tinglyse et skøde. Vores pointe er, at staten - bl.a. som følge af monopolet - har et strengt eller objektivt ansvar.

Sikker på kritik
- Jeg er overbevist om at Rigsrevisionen udtaler kritik. Men om den bliver mild eller alvorlig er ikke til at sige. Det er på ingen måde givet, at Kammeradvokaten (statens advokat, red.) når frem til, at der er et erstatningsgrundlag. Vi håber selvfølgelig, at borgerne får oprejsning fra politisk side, men som det ser ud nu, virker det usandsynligt, siger han.

Skal for en dommer
- Domstolsstyrelsen kan ikke blive ved med at sidde det her overhørigt. Vi kan i hvert fald ikke bare lade som ingenting.

Jan Schøtt-Petersen har naturligvis hørt kollegers skepsis over for gruppesøgsmålet, men han holder fast i, at tinglysningsofrene har krav på at få prøvet deres sag ved domstolene.

Barfoeds ansvar
- Jeg har selv været skeptisk, og det er jo en af grundene til, at vi har igangsat et kæmpe detektivarbejde. Vi anlægger ikke en sag, vi ikke regner med at kunne vinde, siger han og tilføjer:

- Det er en teknikalitet, hvilket navn der kommer til at stå på stævningen. Lars Barfoed bliver det nok ikke, men formentlig Domstolsstyrelsen.

Og øverste chef for Domstolsstyrelsen er - justitsminister Lars Barfoed.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: