Annonce:
Annonce:

Minister må forklare høj pris for girokort

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) skal forklare, hvordan det kan være, at prisen for at betale et girokort på posthuset nu stiger til 25 kroner

Det bliver dyrere at betale giro-kortet på posthuset, og nu skal transportministeren forklare hvorfor. (Arkivfoto: Anthon Unger)
Det bliver dyrere at betale giro-kortet på posthuset, og nu skal transportministeren forklare hvorfor. (Arkivfoto: Anthon Unger)
Annonce:
Følg Dine penge

Næste måned kommer det til at koste 25 kroner at gå på posthuset for at betale en regning med et girokort. Folk, som ikke kan betale over internet, især de ældre, bliver urimeligt ramt, for at det statslige Post Danmark og Danske Bank skal tjene penge.

Det mener folketingsmedlem Per Clausen fra Enhedslisten, som nu tvinger transportminister Hans Christian Schmidt (V) til at gøre rede for prisstigningen ved at stille spørgsmål til ministeren. På 16 måneder er prisen for at betale et girokort steget med ikke mindre end 67 procent.

- De voldsomme prisstigninger rammer de grupper, som ikke har netbank og ikke bruger internettet. Der er altså tale om primært ældre, økonomisk dårligt stillede borgere, siger Per Clausen i en pressemeddelelse.

Også Forbrugerrådet raser over den voldsomme prisstigning. Chefkonsulent Martin Salomon kalder prisstigningen urimelig og asocial.

- Det er de svageste, som kommer til at betale regningen, siger han til Jyllands-Posten.

I Post Danmark vil privatkundedirektør Henrik Larsen ikke fortælle avisen, hvor meget selskabet får ud af de 25 kroner, som går til Danske Bank, der imidlertid sender noget tilbage til Post Danmark. Prisstigningen er nødvendig for at få indtægter og udgifter til at passe, forklarer direktøren.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: