Annonce:
Annonce:

Movia: Der kommer en plan for pendlerne

Annonce:
Følg Dine penge

Kup!s test viser, at rejsekortet overstiger priserne på periodekort og klippekort. Prisstigninger som især må give pendlere, der rejser dagligt, sved på panden.

Men ifølge Movia, der kører over hele Sjælland, er der ingen grund til at frygte rejsekortet.

- Vi har besluttet, at der skal være et fastprisprodukt, der skal fungere som afløser for periodekortet. Det arbejder vi på at få lavet lige nu, og indtil vi får produktet lavet, vil man kunne anvende periodekortet sideløbende med rejsekortet, siger Pernille Jørgensen, marketingchef i Movia.

- Vil prisen forblive den samme?

- Det skal vi først ind og analysere med vores samarbejdspartnere, så det kan jeg ikke sige konkret endnu. Men man vil ikke kunne lave en direkte prisflytning, fordi takstsystemet og prisstrukturen bliver ændret. For nogle pendlere vil det blive billigere, og for andre vil det blive dyrere. Den diskussion skal vi først til at have med vores samarbejdspartnere nu, siger Pernille Jørgensen og uddyber:

- Prisstrukturen kan også falde forskelligt ud i hele landet. I hovedstadsområdet kan man eksempelvis beslutte at gøre det mere favorabelt for pendlere end mindre berejste kunder, og man kan træffe den modsatte beslutning i Nordjylland.

- For at vende tilbage til priseksemplerne, så tegner der sig et billede af, at det vil være dyrere at rejse med rejsekortet, end hvis man kunne benytte klippekortet. Hvad er din kommentar til det?

- Det er rigtigt, at hvis du er et helt år om at bruge et klippekort, så får du med rejsekortet en højere pris. Hvis du rejser en-to gange om ugen, er det ikke nødvendigvis sådan. Samlet set kommer passagererne til at betale det samme, når rejsekortet indføres, som de betaler i dag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: