Annonce:
Annonce:

Tjener 15.000 kr. om ugen på aktier

Andreas Rasmussen er hver aften på nettet for at holde øje med små, skandinaviske aktier. Og han er rigtig god til det. Se hans bedste råd her.

Andreas Rasmussen handler hver eneste dag små skandinaviske aktier. Mest hjemmefra, men han bruger også centeret i Hellerup. (Foto: Benjamin Kürstein)
Andreas Rasmussen handler hver eneste dag små skandinaviske aktier. Mest hjemmefra, men han bruger også centeret i Hellerup. (Foto: Benjamin Kürstein)
Annonce:
Følg Dine penge

Nogle leger med modelfly, andre samler på frimærker. Men Andreas Rasmussen fra Roskilde har en noget usædvanlig fritidsinteresse, som han hver aften bruger timer på.

Han har kastet sig over investeringer i danske, svenske og norske aktier i små børsnoterede selskaber, de såkaldte small caps-aktier. Det lyder noget nørdet, at en familiefar med tre unger bruger så mange timer om året på at stirre ind i en computer.

– Jeg har slet ikke noget imod at blive kaldt en nørd. Det er jeg nok. Når vi skal på ferie, siger min kone altid pænt til mig, at jeg skal lade computeren være hjemme. Det er ok med mig.

Annonce:

Arbejder i Novo
Andreas Rasmussen er rigtig god til sin hobby. Han er i stand til at tjene ca. 15.000 kr. til sig selv om ugen. Han er knyttet til DayTradeCenteret i Hellerup, men i modsætning til de fleste medlemmer af centeret har han et fuldtidsjob. Han arbejder hos Novo Nordisk i Bagsværd som flowmaster. Han sørger for, at logistiken er i orden.

– Hvordan kom du i gang med at investere i aktier?

– Det begyndte for knap 10 år siden. Jeg arvede en lille sum penge fra min farfar og syntes, at det kunne være spændende at handle aktier, fortæller Andreas Rasmussen.

I dag investerer den gældfri Andreas Rasmussen omkring halvanden million kroner i forskellige små selskaber, som han læser meget om og følger tæt.

Bruger aldrig bankernes råd
– Jeg kan slet ikke bruge bankernes såkaldte aktie-eksperter til noget. Jeg har ikke noget imod dem, men enten ved de ikke noget om det, jeg beskæftiger mig med, eller også er de rene sælgere, der f.eks. op til offentliggørelse af regnskaber ringer og tilbyder forskellige aktier.

Annonce:

– Jeg har mange regler, jeg stort set altid følger. En af dem er, at jeg aldrig har aktier hen over offentliggørelsen af et regnskab. Jeg gider ikke den usikkerhed med overraskende gode eller dårlige nyheder med pludselig stigninger eller fald. Jeg investerer på en anden måde.

– Jeg har f.eks. fulgt en aktie gennem længere tid og set, at den efter en krise så småt er på vej frem med en ny ledelse. Man hører lidt om nye ordrer. Den nye direktør i selskabet køber måske en portion aktier. Andre i ledelsen gør det samme. Så går jeg ind og angriber aktien. Kursen stiger. Jeg bliver i aktien. Var den faldet, var jeg sikkert gået ud igen. Jeg har altid en plan for at komme ud af en aktie. Man skal købe på rygter og sælge på fakta.

– Hvordan følger du markedet?

– Jeg bruger megen tid på at være på forskellige steder, hvor daytradere som jeg mødes, f.eks. DayTradeCenterets egen hjemmeside, hvor alle er velkomne til at læse med. Ellers ser jeg internetsider som Stockwatch, Eurotrader, Dagens Industri og den slags.

Lav grundig research

– Hvad er dit råd til nybegyndere?

Annonce:

– Et godt hjerte. Nej, bare gå i gang. Lav grundig research. Tro på dig selv. I Sverige og Norge er der langt flere, der investerer i aktier. Interessen for at købe og sælge aktier i Danmark er stigende, men ligger langt under niveauet i de andre skandinaviske lande. Man skal ikke være bange for at tabe penge, jeg har selv lavet fejl og tabt 50.000 kr. i det nu konkursramte I Data, som jeg havde svært ved at komme ud af.

– Har du et godt aktietip til nybegynderen?

– Ja, Venue Retail Group og Biosensor. De er på vej frem. Dem tror jeg på.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: