Parkeringsautomater afviser dankort

Du kan ikke betale med dankort i parkeringsautomaterne i København. Det har ikke virket siden årsskiftet. Mønter og mobil kan stadig bruges

Du kan ikke bruge dankort eller andre betalingskort til at betale for din parkeringsbillet i København. Servicen har været ude af drift siden årsskiftet. (Foto: Colourbox)
Du kan ikke bruge dankort eller andre betalingskort til at betale for din parkeringsbillet i København. Servicen har været ude af drift siden årsskiftet. (Foto: Colourbox)
Følg Dine penge

Husk mønterne, hvis du skal betale for at parkere i København. Den software, der gør det muligt at betale med dankort og andre betalingskort i automaterne, er sat ud af drift ved årsskiftet. Leverandøren af softwaren er ved at rette problemet, men direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, Anders Møller, kunne til formiddag ikke sige, hvor lang tid, der går.
- Der er en fejl på en eller anden software. Vi arbejder på problemet, men ved endnu ikke om der går timer eller dage før vi har fundet løsningen, siger Anders Møller.

Ved ikke hvorfor
Han understreger, at det er ude af hans hænder, da kun leverandøren af softwaren ved, hvad der er galt.
- Det er noget som tilsyneladende viste sig i forbindelse med årsskiftet. Men hvad årsagen til funktionsskiftet er, ved jeg simpelthen ikke, siger Anders Møller.

De eksterne leverandører arbejder på fuld knald for at få problemet udbedret og håber på at have fundet årsagen til funktionssvigtet inden klokken 11 mandag formiddag. P-automaterne tager dog stadig imod mønter, og du kan også bruge mobilen til at betale din parkeringsbillet, så du slipper ikke for bøde, hvis din bil holder parkeret uden billet. For at bruge mobilen som betalingsmiddel skal du dog være tilmeldt enten igennem Easypark eller Siemens.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind