Sparede 150.000 kroner

Rune Brimer og hans kæreste fik en andel til over en halv million under den pris, der kunne have været taget for den. (Foto: Anthon Unger)
Rune Brimer og hans kæreste fik en andel til over en halv million under den pris, der kunne have været taget for den. (Foto: Anthon Unger)

Rune Brimer og hans kæreste kan snart flytte ind i en 148 kvadratmeter andelsbolig på Nørrebro i København.

- Vi har været heldige, at priserne på andele er faldet i pris. Og så har vi har kunne forhandle prisen yderligere ned, siger Rune Brimer.

Sælger kunne ellers tage 2,26 millioner kroner for lejligheden, da det er dens maksimumpris. Men tvunget af de lunkne boligmarked har han måtte slippe den for 1,7 millioner kroner - seneste udbudspris var 1,85 millioner, så Rune Brimer har fået barberet 150.000 kroner af prisen.

Fornuftig økonomi
Men det var ikke uden betænkeligheder, at familien valgte at gå efter en andelsbolig. For markedet er langt sværere at gennemskue. Derfor kontaktede Rune Brimer andelsboligpriser.dk ved direktør Henrik Grave.

Den første andelsforening Rune kiggede på blev han rådgivet til at droppe, fordi økonomien var meget indviklet og gælden var stor. Det tændte advarselslamperne på trods af, at andelen på papiret så billig ud.

- Han sagde god for den her andelsbolig, fordi foreningen har en fornuftig økonomi. Det betyder meget for os at være på sikker grund, siger Rune Brimer, der også skal have plads til parrets to små børn i lejligheden.

Mere plads for lavere ydelse
At valget faldt på en andelsbolig har også helt praktiske årsager.

- Der er ikke så mange ejerlejligheder på Nørrebro, så vi hurtigt fandt ud af, at vi skulle gå efter en andel, hvis vi ville blive boende på Nørrebro.

Og så kan vi med en andelsbolig også få en større lejlighed for en lavere ydelse end hvis vi fandt en tilsvarende ejerlejlighed, siger Rune Brimer, der er 29 år og er partner i et softwarefirma.