Tjek RKI-gælden på nettet

Dårligere betalere kan nu tjekke deres skyldnerstatus på nettet. RKI registret går online og alle kan gratis og anonymt få overblik over gælden

Omkring 200.000 danskere er opført i det tidligere Ribers, der i dag hedder RKI registret. (Foto: Colourbox)
Omkring 200.000 danskere er opført i det tidligere Ribers, der i dag hedder RKI registret. (Foto: Colourbox)

Nu er det slut med at hænge i røret for, at en stemme i den anden ende kan konfrontere dig med omfanget af din gæld. Registret over dårlige betalere, RKI, går på nettet og fremover kan danskerne anonymt og gratis finde alle skyldneroplysninger.

www.dininfo.dk kan man tjekke gældens omfang, hvilket firma der har foretaget indberetningen, og hvornår den har fundet sted.

Giver overblik
- Det er vigtigt, at RKI registret er kommet på nettet, fordi det er nemt og tilgængeligt hele døgnet. Det kan skabe et overblik for den enkelte forbruger, der sidder i den ulykkelige situation at være en dårlig betalere, siger Camilla Rose, kommunikationschef i Experian, der har lanceret den nye online service.

I øjeblikket er cirka 200.000 danskere registrerede som skyldnere i det nationale register, og Camilla Rose forklarer, at netop et større overblik han hjælpe flere ud af livet som gældsat.

Hjælper ikke at lukke øjnene
- Forbrugeren kan bruge den nye service til at komme ud af gældsspiralen, fordi noget at det vigtigste er at stoppe op og danne sig et overblik over gælden. Det værste er at lukke øjnene og ikke se problemet, men her kan tjenesten være en hjælp, siger hun.

Hver dag ringer cirka 350 danskere til RKI for at få oplyst sin gældstatus, men Experian venter, at den nye portal vil trække flere danskere til tasterne og væk fra telefonen.