Her er dine våben til påskens bolig-krig

Se fritidshuse i alle prisklasser samt huse og lejligheder i udvalgte pris-kategorier overalt i landet. Du kan også tjekke prisudviklingen på boliger på interaktive kort

Foto: Thomas Lekfeldt
Foto: Thomas Lekfeldt

Påsken er ikke kun de største religiøse helligdage her i landet og handler ikke alene om det der med harer der lægger æg.

Helt traditionelt anvendes fridagene også til at overveje om det er tiden til at finde et sommerhus eller om det er nu man skal finde ud af, hvor flyttemændene skal køre møblerne hen næste gang.

Men det er unægteligt ikke lige til at overskue. Priserne er faldet meget. Det betyder dog ikke, at den pris du ser på 'til salg'-skiltet også er det du skal hæve på kontoen for at få en slutseddel til underskrift.

Realkreditrådet har for Ekstra Bladet beregnet, at et hus i gennemsnit får barberet 253.000 kroner af prisen i forhold til den oprindelige udbudspris. Det er 55.000 kroner mere end sidste år.

Køberne er kolde som nætterne her i starten af april. Mere end halvdelen af det endelig prisnedslag sker i selve forhandlingsfasen, det svarer i gennemsnit til 140.000 kroner.

- Sælger har meddelt, hvad han vil have for sit hus, men køberen tager ikke prisen for givet og byder typisk under. Og det er jo et nervespil, hvor man finder ud af, hvor langt man er fra hinanden, sagde underdirektør Peter Jayaswal fra Realkreditrådet forleden til Ekstra Bladet.

Han mener, at dette bl.a. skyldes at sælgerne ikke kan følge med markedet samt at køberne forventer et væsentligt nedslag.

Men det er et chancebetonet spil. Præcis, som når man sidder foran skålen med påskeæggene i denne tid og satser på, at den med blød nougat klarer endnu en runde omkring bordet.

- Man løber en risiko for, at man ikke får ejendommen. At låne 100.000 kroner til den rente vi har i dag, koster måske 100 kroner om måneden. Og man skal gøre op med sig selv, om det er de 100 kroner, der skal afgøre om man får sit drømmehus, sagde ejendomsmægler Lone Bøegh Henriksen fra Home til Ekstra Bladet.

På de interaktive kort øverst i denne artikel kan du se hvad en række ejendomme er udbudt til netop nu.

Kig på 50 fritidshuse til under en halv million, 50 til under en million og 50 drømmehuse. Du kan også tjekke lejligheder og huse i forskellige prisklasser landet over.

Men måske skal man vente. Man jo også handle i pinsen - og får de ikke så bibel-kyndige: Den falder på den syvende søndag efter påske.

Priserne falder jo.

Se her en graf over prisudvikligen i de forskellige områder i landet.</p><br /><br /><p>Endnu har hverken ejendomsmæglere, bolig-eksperter, politikere eller andre der kloger sig i medierne turde sige, at 'bunden er nået'.</p><p>På den anden side, hvor ofte har de ikke taget fejl.</p><p>God fornøjelse, hvis du er en af soldaterne i påskens boligkrig.</p>

0 kommentarer
Vis kommentarer