Ansatte får ret til barns femte sygedag

Bankansatte har i den nye overenskomst fået ret til at holde barns femte sygedag

Hvis termometeret viser 'feber', behøver banksansatte forældre ikke få sved på panden over pasningen før den sjette dag. (Foto: Colourbox)
Hvis termometeret viser 'feber', behøver banksansatte forældre ikke få sved på panden over pasningen før den sjette dag. (Foto: Colourbox)

Hvis snotnæsen er stoppet på barnet, og feberen raser i kroppen kan forældre, der er ansat i banksektoren se frem til at passe barnet med løn i op til fem dage, skriver Børsen.

Det er en del af den netop indgåede overenskomst, der træder i kraft 1. april i år og gælder to år frem.

Ingen andre kan passe
Ordningen omfatter hjemmeboende børn, og medarbejderen skal begrunde, hvorfor det efter to dage er umuligt at få andre til at tage sig af det syge barn.

Overenskomsten bød på beskedne lønstigninger på to procent over de næste to år, og når inflationen ligger over, bliver reallønnen mindre. Den udviddede pasningsaftale stikker de fleste andre ordninger på arbejdsmarkedet, hvor det er kutyme med mulighed for at passe barnet i en eller maks to dage.

Den nye ordning vil muligvis gøre, at færre forældre vil melde sig syge, fordi de ikke har mulighed for at få det syge barn passet.

Er det en god idé at indføre barns femte sygedag? Brug afstemningen her til højre eller skriv din kommentar herunder artiklen.

Er det i orden med barns femte sygedag?