Annonce:
Annonce:

Sådan får du en billigere bilforsikring

Et råt marked: Der er stor forskel på priserne på bilforsikringer. Se her, hvor du får det billigst

Når det går galt er det fedt at være ordentligt forsikret, men der er ingen grund til at betale for meget. (Foto: Ole Lind)
Når det går galt er det fedt at være ordentligt forsikret, men der er ingen grund til at betale for meget. (Foto: Ole Lind)
Annonce:
Følg Dine penge

(Download priseksemplerne her)

Du kan spare mellem 7000 og 16.000 kroner på din kaskoforsikring blot ved at vælge en standardforsikring via forsikringsselskabernes hjemmesider.

Især unge førstegangs-købere af forsikringer skal se sig for.

I vores eksempler er der for eksempel et spring på cirka 14.000 kroner fra dyreste til billigste kaskoforsikring for en 22-årig, der skal ud på bil- og forsikringsmarkedet for første gang. Og cirka 16.000 kroner for en 26-årig, der prøver det samme.

Læs også:

Så dårlig er din bilforsikring i virkeligheden

I den anden ende af livet er det væsentligt billigere at forsikre sin bil med en forskel på cirka 1400 kroner.

Farlig at nøjes med ansvarsforsikring
Der er dog flere måder, man kan forsøge at bringe sine forsikringsomkostninger ned på.

Annonce:

- Den helt åbenlyse er at tjekke forsikringsmarkedet hele vejen rundt, siger chefjurist hos FDM, Per Alkestrup - Men har de unge kunder overhovedet en chance for at forhandle prisen ned?

Læs også:

Sådan dækker din forsikring efter stormen

- Der da ingen tvivl om, at forsikringsselskaberne er sultne efter at skaffe kunder. Også de unge. Hvis de bliver hængende i selskabet, vil der sikkert i de kommende år blive købt en række nye forsikringer.

- En anden måde at bringe prisen ned på, vil være at skære ned på ambitionerne og lade være med at starte med dyre drømmebil, hvor forsikringen koster dyrt, siger Per Alkestrup.

- Hvad med at købe en billig bil og nøjes med en ansvars-forsikring?

Læs også:

Billig forsikring: Leas i stedet for at købe

- Der skal man i hvert fald som minimum lægge en fører-forsikring til. Og kunden skal også regne med, at der f.eks. ikke er nogen retshjælpsforsikring inkluderet. Vi vil ikke herfra anbefale, at man nøjes med en ansvarsforsikring, siger FDM's Per Alkestrup.

Der er dog andre måder at bringe prisen på præmien ned.

Annonce:

Sådan forhandler du prisen ned
Hvis man køber en billig brugt bil med en høj selvrisiko, vil præmien være lavere. Og mens man kører i den, vil man optjene anciennitet til en billigere forsikring senere i livet.

Er man derimod til ny bil, er det værd at afsøge markedet for biler, hvor der i salgstilbuddet indgår en kaskoforsikring. Det gælder især for en del af markedets mindre biler. Her er det vigtigt at tjekke, hvor lang tid forsikringen løber.

Læs også:

Forsikringen æder dine penge

Selskaberne også interesserede i forhandling, hvis man samler sine forsikringer i et selskab - eller tilkøber et par nye. Her skal man virkelig være på stikkerne, for priserne på de forskellige forsikringstyper svinger vildt meget i forhold til selskaberne.

Det er også klogt at tjekke, om ens fagforening har en forsikringsaftale. De store grupper bag er i stand til at forhandle prisen for sine medlemmer væsentligt ned i forhold til markedsprisen.

Hvis man er medlem af en indkøbsforening, kan priserne også være væsentlig billigere.

LÆS MERE I AVISEN

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: