Annonce:
Annonce:

Danskerne raser: Giv os vores penge!

ekstrabladet.dk drukner i mails fra vrede danskere, der stadig ikke har fået deres penge udbetalt på grund af rod hos bankerne

December har været dyr, men udbetalingen fra januar er stadig ikke på kontoen, selvom bankerne lover det. Det har fået læserne til tasterne. (Foto: Colourbox)
December har været dyr, men udbetalingen fra januar er stadig ikke på kontoen, selvom bankerne lover det. Det har fået læserne til tasterne. (Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg Dine penge

Det er vel den værste af alle måneder på året, at en sådan fejl kan ske. Det er december, kontoen er tom, og nytårsmaden skal betales med januarudbetalingen, som går ind i dag. Eller rettere: Skulle være gået ind i dag.

Hundredetusindvis af danskere er nemlig vågnet på årets næstsidste dag til en overraskelse af de knapt så gode: Ingen penge gået ind på kontoen. I hvert fald danskere, der modtager offentlige ydelser, står i dag uden penge. Men også folk, ansat i både det private og offentlige erhvervsliv har ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger ikke fået lønnen sat ind på kontoen.

Annonce:

Og det har fået de vrede pengeløse læsere til tasterne. Det vælter ind med mails fra de ramte; nogen vil fortælle om fadæsen, andre truer med bål og brand, og de fleste er forargede over, at det kan ske, og at ingen kan sige hvorfor, og hvornår man kan regne med at få sine penge.

Danske Bank lover: Pengene er på vej!

' Jeg kan oplyse at løn fra private arbejdsgivere heller ikke er gået ind hos Danske bankl her pr. klokken 11:17. Hjemmesiden oplyser ingenting, og de arme medarbejdere i deres callcenter kan intet oplyse, andet end de 'håber' at lønnen går ind i dag. Jeg har ikke lyst til at betale renter og gebyrer til Danske Bank, hvis min lønkonto går i minus på mandag, fordi lønnen ikke er gået ind.', skriver Corty i en mail til redaktionen.

Og Hans fra Tommerup skriver:

' Er det kun os der er i den situation, at vores pensioner fra kommune og stat ikke er gået ind på vores konto endnu kl. 10:30? Ifølge meddelelser skulle pensioner være til rådighed den 30.12.'

Richard fra Vejle er også særdeles utilfreds med situationen her fredag formiddag:

Annonce:

-...er landets kommuner mon løbet tør for penge? Der er rigtig mange, der ikke har fået deres udbetalinger fra morgen stunden, men der er intet nævnt i pressen, og der står intet på diverse kommuners hjemmesider, skriver han. ekstrabladet.dk er dog på sagen og kan fortælle om situationen lige nu og årsagen bag.

Pension, SU og løn forsinket

Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger skyldes forsinkelsen af udbetalingen af de offentlige ydelser - og også nogle lønninger fra det offentlige og private erhvervsliv - at bankerne ikke har overført tilstrækkeligt med penge til Nationalbanken. Proceduren er derfor, at Nationalbanken tilbageholder betalinger, indtil de har fået verificeret, at beløbet kan overføres. Hvorfor der i første omgang er indbetalt for lidt er endnu uvist.

Bankerne får da også en svada med på vejen af læsere, der endnu ikke har set skyggen af deres penge.

- 'Jeg syntes det er for dårligt! Jeg har Danske Bank og der står intet på deres hjemmeside, om hvad der foregår. Syntes det er yderst ubehageligt, ikke at vide, hvornår man får sine penge. Jeg har prøvet at ringe til dem, men den ringer bare. Ingen svarer. Dårlig service!', skriver Pernille fra Brøndby Strand

Annonce:

Torben Simonsen giver Danske Bank denne sarkastiske kommentar med på vejen:

- Er Danske Bank ved at gå fallit? Er det ikke mærkeligt, at Danske Bank idag er bagud med bogføring af løn og pensioner, men forsikrer kunderne om, at lønnen er til disposition i løbet af formiddagen? Er Danske Bank nødt til at låne kundernes penge?

Maria fra Thisted er frustreret over udsigten til en nytårsaften uden penge på kontoen:

- Vi er 5 personer der alle har Danske Bank og IKKE har fået vores su. Danske Bank kan vi ikke få fat i, og SU er lukket. Hele ens nytårsaften er ødelagt, hvis ikke pengene går ind i dag. Og udover det så har man ikke råd til husleje og diverse andre ting som f.eks. bil o.s.v. Det er simpelthen for dårligt af dem. Tænker de overhovedet over, hvor mange der får ødelagt deres nytårsaften?? Mvh en meget meget arrig su-modtager.

Og hos Jonas fra Horsens skinner frustrationen igennem:

- Her til morgen mangler bogføring af løn og pension tilsyneladende for alle kunder i Danske Bank. Dvs. noget af et chok, når man logger på sin netbank. Desværre, og overraskende nok, er der ingen information overhovedet på Danske Banks hjemmeside..., klager han.

Er du også ramt af manglende lønudbetaling? Skriv din kommentar i feltet under artiklen og følg med på ekstrabladet.dk, hvor vi følger sagen tæt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: