Smuglersmøger for millioner beslaglagt

Et organiseret netværk har smuglet cigaretter og vandpiber for flere millioner til Danmark fra Mellemøsten, men er nu snuppet af SKAT

Knap to millioner cigaretter blev beslaglagt på et lager i København, oplyser  SKAT.
Knap to millioner cigaretter blev beslaglagt på et lager i København, oplyser SKAT.

Toporganiseret kriminalitet må det betegnes som, når et netværk af kriminelle har smuglet tobak i enorme mængder ind fra Mellemøsten. De ville have fortoldet varerne og angav partiet til at indeholde 10.000 cigaretter.

SKAT's medarbejdere blev dog mistænksomme, da forsendelsen fyldte hele tre paller, fortæller projektleder Kim Müller fra SKAT København.

I stedet for de 10.000 cigaretter, som folkene bag havde angivet, viste det sig, at der var to millioner cigaretter i forsendelsen.

- Vi valgte at følge cigaretterne, da der også var andre forhold, der gjorde forsendelsen lidt mistænkelig, siger Kim Müller.

SKAT lod derfor cigaretterne gå igennem tolden og fulgte deres videre rejse gennem Danmark. Det viste sig, at endestationen var et lager i udkanten af København. Da SKAT slog til på lageret, fandt de yderligere 90.000 cigaretter og 3,5 tons vandpibetobak.

- Vi var på det tidspunkt ikke i tvivl om, at selskaberne ikke havde i sinde at betale tobaksafgifterne på alle varerne. Vi beslaglagde derfor både cigaretterne og vandpibetobakken, fortæller Kim Müller.

Afgiften på cigaretterne og vandpibetobakken er anslået til 4,2 mio. kr.