Straarup får 20 milliarder af aktionærer

Danske Bank henter 20 milliarder kroner hos aktionærer i en aktieudvidelse. Topchefen er tilfreds

Danske Banks aktionærer spytter 20 milliarder kroner i kassen hos storbanken i en ny aktieudvidelse, oplyser banken i en meddelelse.

Danske Banks ordførende direktør, Peter Straarup, er glad for opbakningen fra aktionærerne. Og også bankens kunder får måske noget at glæde sig over.

- Hvis Danske Bank får bedre forhold i konkurrencen om indlån, så bliver vi også i stand til at kunne give vores kunder bedre tilbud, siger Peter Straarup til Ritzau Finans.

Danske Bank lånte i 2009 26 milliarder kroner af staten under Bankpakke II. Lånet har egentlig en løbetid på fem år, men banken har indledt forhandlinger om at indfri lånet før tid.

- Vi har indledt nogle forhandlinger, og dem vil vi helst forhandle inden døre og ikke i medierne, siger Peter Straarup.

Formålet med at indfri lånet er at gøre bankens kapitalstruktur mere "lækker" for investorerne. Eller med Peter Straarups egne ord at give banken "et mere solidt kapitalfundament."

- Det gør, at banken får noget mere at stå imod med. Når den kapital er kommet ind, så er der åbnet adgang for, at vi kan tilbagebetale den kapital, vi har fået af staten i 2009, siger Peter Straarup.

Den ventede aktieudvidelse blev fuldtegnet med 232.934.758 udbudte nye aktier til kurs 86 kroner per aktie.

Det giver således Danske Bank et bruttoprovenu på ca. 20 milliarder kroner og et nettoprovenu på ca. 19,8 milliarder kroner efter fradrag af omkostninger i forbindelse med udbuddet.