Tag lån den rigtige dag og scor kassen

Du barberer 70.000 kroner af på boliggælden pr. million, du skylder, hvis du optager 5-procentslån med afdragsfrihed frem for 4-procentslån

Med en smule tålmodighed og lidt is i maven kan du få en markant mindre restgæld på dit boliglån. I øjeblikket er det ikke muligt at tage et alm. 5-procents-lån, fordi kursen er over hundred. Til gengæld kan du godt lave et 5-procents lån med afdragsfrihed - og så bare vælge at afdrage alligevel, hvis det er det, du har det bedste med.

Og det er for de fleste en langt bedre fidus end at tegne et 4-procents-lån.

Dog skal du se dig for. For nogle dage ryger det afdragsfrie 5-procents-lån også over kurs hundred.

- Så er fidusen lige at vente, til kursen er under hundred igen, forklarer Las Olsen, privatøkonom i Danske bank.

Hvis du venter med at tage lånet, til kursen står rigtigt, kan du barbere 70.000 kroner af din retsgæld pr. million, du skylder, i forhold til, hvis du havde optaget et 4-procentslån.

Det er ret langhåret og i første omgang kom selv eksperterne faktisk til at forklare det forkert til ekstrabladet.dk, men her er den rigtige forklaring:

Kan komme i klemme
- Der er en stor risiko forbundet med 4-procents-lånene. Hvis du så pludselig må flytte af uforudsete årsager, kan du komme i klemme, forklarer Troels Theil Eriksen, senioranalytiker i Nordea.

- Låner man en million kroner med et 4-procents-fastforrentet lån, risikerer man at komme til at betale 1.070.000 kroner tilbage. Og så ryger idéen med det fastforrentede lån, som jo netop skal give folk en sikkerhed, tilføjer Las Olsen, privatøkonom i Danske Bank.

-Derfor er det for dem, der ikke er sikre på, de bliver boende i deres hus de næste 20-30 år, smartest at vælge 5-procents-lånet med afdragsfrihed.

Tungen lige i munden
- Det er ret bankteknisk, og man skal holde tungen lige i munden for at forstå det, medgiver Las Olsen til Ekstra Bladet.

4-procents-lån er dog ikke helt ubrugelige for alle. Er du meget sikker på at blive boende i din bolig i en lang periode, kan de være udmærkede:

- Hvis din fremtid er stabil, og du er sikker på ikke at rende ind i skilsmisse, få arbejde i en anden by og så videre, kan det vise sig fordelagtigt at tegne 4-procents-lånet. For på længere sigt forventer vi jo, at renten vil stige, og det vil betyde, at restgælden faktisk bliver mindre, siger Troels Theil Eriksen.

- Det handler om at granske sine egne behov nøje, før man vælger lånetypen, tilføjer han.

0 kommentarer
Vis kommentarer