Shop sikkert på nettet

Undgå at blive snydt når du handler via din computer ved hjælp af enkle regler

Mange ting kan købes via internettet, men pas på, at du ikke bliver snydt. (Foto: Jakob Jørgensen)
Mange ting kan købes via internettet, men pas på, at du ikke bliver snydt. (Foto: Jakob Jørgensen)
Følg Dine penge

Et par klik med musen og man har via internettet erhvervet sig den nyeste elektronik eller mærkevarer til billige penge. Nettet frister konstant med en nem, hurtig og billig måde at handle på.

Men se dig for, før du handler via en lokkende hjemmeside. Der findes nemlig utallige svindlere - parat til at rippe dig for dine sparepenge.

Varen udebliver
En af de mest udbredte måder at svindle på er at lokke penge ud af folk uden at give dem den vare, de har betalt for. Det fortæller ekspert i e-handel Peter Fogh Knudsen. Han er leder af Forbruger Europa, en underafdeling af Forbrugerstyrelsen og samtidig et europæisk netværk, der skal gøre det nemmere at handle på tværs af grænser.

- Det er et rigtig stort problem, at folk ikke får den vare, de har betalt for. Den type klager ser vi rigtig mange af, forklarer han.

Stigende problem
Og problemet med netsvindel er kun blevet større med tiden, tilføjer lederen af Rigspolitiets Nationale IT-Efterforsknings Center Søren Thomassen. I takt med, at flere danskere bliver flittige brugere af nettet, er svindlen nemlig svær at undgå.

- Det svarer til, at alle danskere begyndte at køre bil. Så ville vi se en kraftig stigning i antallet af trafikuheld. På samme måde ser vi flere folk, der bliver snydt på nettet i takt med, at flere bruger den virtuelle verden, uddyber han.

Ser professionelt ud
Især bliver mange snydt gennem udenlandske hjemmesider, men også på seriøse handelssteder som Den Blå Avis og Gul&Gratis findes der mange bedragere. Ofte har de gjort sig umage med at gøre deres hjemmeside så professionel som mulig.

- Det kan være svært at gardere sig 100 pct. mod falske internetsider. Men gør man sit forarbejde med at tjekke sælgeren, og bruger man altid sit kreditkort og undgår at overføre penge direkte til en fremmed bankkonto, har man undgået de værste faldgruber, tilføjer Peter Fogh Knudsen.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.