Flere millioner betalingskort hacket

Måske verdens største kortsvindel: mange millioner hævekort er blevet tappet for oplysninger. Også kort i Danmark er indblandet

Betalingsgiganten Heartland, der står bag millioner og atter millioner af transaktioner med kreditkort i USA, er blevet hacket. Dermed er der lagt op til en gigantisk svindel, måske verdens største, med betalingskort.

PBS i Danmark oplyser, at 'der givetvis er danskere, der har været i USA og brugt deres Visakort i den periode', svindlen har fundet sted.

Ondsindede hackere har plantet et program i Heartlands systemer, så de kunne aflæse data for de mange pengeoverførsler med chip- og magnetkort, virksomheden behandler - over 100 millioner transaktioner om måneden. Hvor længe svindlen har foregået, er der dog endnu ingen, der ved.

1000 norske kort undersøges
I Norge bliver mindst 1000 betalingskort nu undersøgt og overvåget i forbindelse med svindlen, oplyser Mastercard-distributøren SEB til VG.no .

Ekstrabladet.dk har forsøgt at få et billede af situationen fra SEB Kort i Danmark. Men de vil ikke udtale sig før i morgen, fredag. Heller ikke den største danske distributør, PBS, kan give et billede af, hvor mange danskere, der er berørt af svindlen. Ikke før Heartland har fået overblik over sagen, og Visa og Mastercard har fået opgjort, hvilke af deres betalingskort, der er blevet aflæst.

- Derefter vil vi blive kontaktet, og det afventer vi stadig. Så omfanget kan vi ikke sige noget om endnu, siger pressechef hos PBS, Søren Winge, til Kup!

- Uden gøre mig klog på, hvordan det er foregået, ser det ud som om, det er kort brugt i USA, der er blevet aflæst. Heartlands servicerer flere hundredetusind butikker - om der også er netbutikker indblandet, ved jeg ikke, siger Søren Winge.

Skærpet overvågning af kort
Han oplyser, at PBS i den slags sager enten indfører skærpet overvågning eller kontakter kortholderne direkte med henblik på at skifte kortet ud.

Det er ubehageligt at blive frarøvet penge - men kunderne er altid dækket ind, når betalingskortet bliver hacket, oplyser PBS.