Mangler du en Lotto-million?

Har du en Lotto-kupon, som du aldrig fik tjekket? Spilformuer for 70 millioner kroner venter landet over på at blive hentet

Mange danskere glemmer hvert år at indløse deres Lotto-gevinster.
Mange danskere glemmer hvert år at indløse deres Lotto-gevinster.

70 millioner kroner i Lotto-gevinster ligger lige nu i tipstjenestens pengekasse og venter på at blive hentet af deres rette ejermænd.

Mange spilleglade danskere indløser nemlig aldrig deres Lotto-kupon, skriver Jyllands Posten i dag. Den største uafhentede gevinst i Danmark lige nu er på over 1 million kroner, der ufatteligt nok er blevet glemt:

- Det er det samme, som gør sig gældende, når man glemmer at hente overskydende skat: Man tænker simpelthen ikke på det. Man spiller Lotto af ren rutine, og drømmer om at vinde mange millioner - men man tror nok ikke, det sker, siger Tomas Rørsig, der er informationschef i Danske Spil.

Fandt kupon i kommoden
Hvis ejermanden til en stor gevinst ikke dukker op, prøver Danske Spil at gøre opmærksom på det i kiosken, hvor kuponen er købt:

- Hvis gevinsten er tilstrækkelig stor, over 10.000 kroner, så får vi hængt opslag op i kioskerne, hvor vi efterlyser vinderne. Ved rigtig store gevinster, så kan det være, at vi gør opmærksom på det i pressen. Indimellem kan det føre til, at der er nogle vindere, som henvender sig, siger Thomas Rørsig.

- Vi har været heldige engang, hvor vi fik efterlyst en større gevinst på et millionbeløb, hvor der var en kvinde fra Vejle, der gik op og fandt kvitteringen i en skuffe. Hun var i godt humør den dag!, siger Thomas Rørsig.

Et års frist
Inden man får hjertebanken over den gamle, uindløste Lotto-kupon, som pludselig dukker op under sofapuderne i sommerhuset, så skal man lige tjekke datoen:

For større gevinster kan kuponen indløses i et år, er gevinsten under 200 kroner er kuponen ugyldig allerede efter to måneder.

Herefter ryger pengene tilbage på Danske Spils konto igennem den såkaldte 'ørefond'.