Nyt håb for Roskilde-aktionærer

Et lovforslag om fradrag på tab af børsnoterede aktier giver aktionærerne i den kollapsede Roskilde Bank håb om at kunne trække tab fra i skat

Et nyt lovforslag om fradrag på tab af børsnoterede aktier i visse situationer vækker håb hos aktionærerne i den gamle, nu kollapsede Roskilde Bank. (Arkivfoto)
Et nyt lovforslag om fradrag på tab af børsnoterede aktier i visse situationer vækker håb hos aktionærerne i den gamle, nu kollapsede Roskilde Bank. (Arkivfoto)

Et nyt lovforslag om fradrag på tab af børsnoterede aktier i visse situationer vækker håb hos aktionærerne i den gamle, nu kollapsede Roskilde Bank. Bestyrelsesformand Jens Løgstrup peger på, at det giver optimisme for store grupper af aktionærerne, hvis loven bliver til noget. Det åbner mulighed for, at man kan få skattefradrag for det tab, man har lidt.

Ifølge det nye forslag bliver skattemæssigt tab på børsnoterede aktier sidestillet med tab på unoterede aktier. Det får effekt fra og med 1. januar 2010. Men det vil kræve, at Roskilde-aktionærerne ikke sælger aktierne før den tid. Derfor opfordrer bankens bestyrelse kraftigt til at vente med et salg af aktierne.

- Det er en stor glæde for bestyrelsen, at der nu tændes et lys i mørket for store grupper af vore 33.000 aktionærer i den gamle Roskilde Bank. Hvis tingene udvikler sig rigtigt, kan aktionærerne opnå en væsentlig reduktion i det tab, de har lidt, siger Jens Løgstrup.

Vedtages den nye lov, får investorer, der personligt har købt aktier i den gamle Roskilde Bank, gode muligheder for at opnå en skattereduktion på op til 45 procent af tabet i skatten af den personlige indkomst.