Renteudgifter stiger med 16 procent

Finanskrisen kradser nu for alvor i de private husholdningsbudgetter. I oktober steg husholdningernes renteudgifter med 16 procent

Renteudgifterne stiger - og de kan mærkes i de danske husholdninger. (Foto: Colourbox)
Renteudgifterne stiger - og de kan mærkes i de danske husholdninger. (Foto: Colourbox)

Renteudgifterne stiger - og de kan mærkes i de danske husholdninger. Tal fra Nationalbanken viser, at renteudgifter til penge og realkreditinstitutter i oktober lå på 11,3 milliarder kroner - det er en stigning på 1,6 milliarder i forhold til oktober sidste år svarende til en stigning på 16 procent.

Alene fra september til oktober steg husholdningernes renteudgifter med 411 millioner kroner og det skyldes hovedsageligt, at pengeinstitutternes udlånsrenter steg fra 7,8 procent til 8,2 procent.

I Danske Bank lyder et forsigtigt bud på, at rentebetalingerne stiger til et niveau på 128-129 milliarder kroner i år. Det betyder en merudgift for den enkelte husholdning på cirka 4600 kroner efter skat. Og i Sydbank forventer man, at de samlede renteudgifter i år når op på 130 milliarder kroner - eller en merudgift pr. husholdning på 4800 kroner.

- Sammenligner vi med rentebunden i 2005, betaler husholdningerne i dag næsten 13.500 kroner mere i renteudgifter efter skat, siger Sydbanks seniorøkonom Christian Hilligsøe Heinig.