Millioner til Roskilde Bank-direktør

Tidligere direktør i den krakkede Roskilde Bank Niels Valentin Hansen kan resten af livet se frem til en årlig pension på 3,6 millioner kroner

Eks-bankdirektør Niels Valentin Hansen behøver ikke mangle smør på brødet i sit otium. (Foto: ekstrabladet.dk)
Eks-bankdirektør Niels Valentin Hansen behøver ikke mangle smør på brødet i sit otium. (Foto: ekstrabladet.dk)

Den udskældte tidligere administrerende direktør i Roskilde Bank kommer ikke til at sulte i den tredje alder. Niels Valentin Hansen kan resten af livet se frem til en årlig pension fra sin tid i banken på 3,6 millioner kroner, skriver Dagbladet Roskilde.

Ordningen er sådan skruet sammen, at pensionen udbetales forud den første i hver måned. Det betyder en månedlig pensionscheck på over 300.000 kroner til den nu 66-årige pensionerede bankdirektør. Ifølge lokalavisen svarer det til to tredjedele af Niels Valentin Hansens løn på det tidspunkt, da han fratrådte stillingen som administrerende direktør for Roskilde Bank.

Professor Finn Østrup fra Handelshøjskolen i København er forarget over, at den tidligere direktør for den krakkede Roskilde Bank forgyldes i en sådan grad resten af livet.

- Myndighederne og den nye bestyrelse i skraldespandsselskabet efter Roskilde Bank bør undersøge muligheden for at få stoppet pensionsudbetalingerne. For eksempel i forbindelse med en sag om erstatningsansvar, siger Finn Østrup.