Danskernes boliglån bliver dyrere

Boligmarkedets nedtur med store prisfald betyder, at danskerne kommer til at betale mere for et realkreditlån, lyder det fra Nykredit

Det er ikke afgjort endnu, hvordan regningen skal sendes videre til boligejerne. (Foto: colourbox)
Det er ikke afgjort endnu, hvordan regningen skal sendes videre til boligejerne. (Foto: colourbox)
Følg Dine penge

Det bliver dyrere for danskerne at låne penge til det nye hus, hvis boligpriserne forsætter med at dykke. Sådan lyder det fra realkreditkoncernen Nykredit.

Realkreditselskaberne skal nemlig hente ekstra kapital, hvis der ikke længere er dækning for lånene inden for de 80 procent af ejendomsværdien, som man kan låne hos realkreditten. Det skriver Jyllands-Posten.

Det betyder, at realkreditselskabet skal udstede nye obligationer, som skal sikre den del af lånet, der stikker ud over lånegrænsen.

- Hvis vi ser fortsat store fald i boligpriserne, kommer vi til at skulle hente den kapital. Det kan være via obligationsudstedelse. Det vil koste os penge, og de skal hentes et sted fra, siger Peter Engberg, koncernchef i Nykredit, til avisen.

Nykredit er landets klart største udbyder af realkreditlån. Selskabet har dog endnu ikke klarlagt, hvordan regningen skal sendes videre til boligejerne. Mest sandsynligt er det dog, at selskabet øger den såkaldte bidragssats, som i dag udgør cirka 0,5 procent i ekstrarente på alle private realkreditlån.

Der bliver ikke tale om, at prisstigningerne væltes over på de boligejere, hvis boliger falder mest i værdi. Det er ulovligt. Ekstraregningen skal derfor betales af alle.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time