Tyven vender tilbage

Har du haft indbrud en gang - er der øget risiko for at tyveknægten vender tilbage igen, viser undersøgelse

Kig dit hus efter med en indbrudstyvs øjne for at finde de svage steder - for der er risiko for at tyven - eller hans venner- kommer igen efter det første besøg. (Arkivfoto: Colourbox.com)
Kig dit hus efter med en indbrudstyvs øjne for at finde de svage steder - for der er risiko for at tyven - eller hans venner- kommer igen efter det første besøg. (Arkivfoto: Colourbox.com)

Fladskærmen er væk, den bærbare computer og børnenes ipods lige så.

Pokker stå i det. Vi har haft indbrud!

For de, som fornylig har haft ubudne gæster, er dette en meget ringe trøst: En undersøgelse viser, at der er øget risiko for at tyveknægten vender tilbage, hvis han har haft held med sit besøg første gang.

Det skriver bolius.dk - boligejernes Videncenter - i dag.

Køber nyt efter indbrud
Det Kriminalpræventive Råd og Forsikringsoplysningen har en teori om, at mange tyve kommer tilbage inden for relativt kort tid, hvis de har været på jagt efter elektronik som fladskærme, computere, stereoanlæg med mere.

- Tyvene stjæler det, der står i hjemmet. Når der så går en måned eller to, så kommer de igen, fordi de ved, at folk ofte har været ude for at anskaffe noget nyt, siger Bo Balschmidt, chefkonsulent i Forsikringsoplysningen til bolius.dk.

Undersøgelsen af indbrud er lavet af Forskningsenheden i Justitsministeriet, af indbrud i villaer, lejligheder og landejendomme og viser blandt andet, at:

1,4 procent af alle husstande har haft indbrud inden for et år.

7,9 procent af disse har inden for det efterfølgende år indbrud igen.

19 procent af alle de, som har indbrud igen, oplever, at det sker i løbet af den første måned efter det oprindelige indbrud.

Undersøgelsen konkluderer, at det kan betale sig at rette præventive foranstaltninger mod de, som har haft indbrud mindst en gang tidligere.

Under alle omstændigheder gælder det om se sit hjem efter med en "indbrudstyvs øjne". Hvor er det let at bryde ind.