Danmarks første ubemandede bank

Personlig kontakt skulle være så godt, men i en tid, hvor det kniber med at skaffe arbejdskraft, kan det være vi må vænne os til det - ubemandede banker

Her er fremtidens bank. (Foto: Colourbox)
Her er fremtidens bank. (Foto: Colourbox)

Først blev de pengefri - og om mindre end en måned åbner Danmarks første personalefri bank.

Det er Sydbank i Blåvand i Vestjylland, der fremover bliver ubemandet. Filialen bliver en slags udvidet pengeautomat, hvor erhvervskunder får adgang til en lukket foyer, hvor de kan deponere dagens omsætning og veksle pengesedler til møntruller, mens privatkunder fra gadeplan fortsat kan hæve i automaten, skriver JydskeVestkysten.

Kundechef Ole Termansen, Sydbank Region Varde, har fostret idéen. Han forklarer, at filialen i Blåvand kun har haft to ansatte og i lang tid hovedsagligt har taget sig af simple ekspeditioner. Da den ene stod foran pension, var det svært at tiltrække nyt personale.

Fald i antallet af filialer
- Der er meget detailhandel i Blåvand, og specielt i højsæsonen er vores to pengeautomater i området, nogle af bankens mest benyttede. Derfor kom vi på den løsning, at vi kunne beholde filialen uden personale, fortæller Ole Termansen til JydskeVestkysten.

I bankernes brancheorganisation, Finansrådet, mener kontorchef Niels C. Lyngkjær, at danskere i yderområderne skal indstille sig på at se mange løsninger af samme slags fremover.

- Vi må se i øjnene, at det er den vej, udviklingen går. Vi har i dag 2000 pengeinstitutfilialer i Danmark, men i de kommende år vil vi nok ryge ned på 1500, siger Niels C. Lyngkjær til JydskeVestkysten.