Antallet af huse til salg eksploderer

Antallet af huse drøner i vejret. Der er nu mere end 40.000 parcel- og rækkehuse til salg, viser ny opgørelse fra Realkreditrådet

Danskere på udkig efter et parcel- eller rækkehus får et stadig større udbud at vælge mellem. Ved udgangen af oktober var mere end 40.000 huse til salg på internettet - 27 procent flere end samme måned sidste år. Det viser en ny opgørelse fra Realkreditrådet.

- For parcel- og rækkehuse fortsætter udbudstiderne op, og der er for første gang over 40.000 huse til salg. Til sammenligning var der i februar 2006 kun 16.268 huse til salg. Samtidig falder de gennemsnitlige udbudspriser, mest i og omkring København, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Udbuddet af ejerlejligheder er derimod syv procent lavere end sidste år. Nedgangen skyldes især udviklingen i København og Århus, hvor udbuddet er faldet markant.

- For ejerlejligheder ses også stigende udbudstider, men her har pristilpasningen været betydelig kraftigere. Udbudspriserne for ejerlejligheder ligger nu i gennemsnit 11 procent lavere end i august 2006, hvor de toppede, siger Ane Arnth Jensen.