Shoresh er klar til at købe

Faldende priser og tre timers daglig pendling har gjort Shoresh Ghasemiyani mør til at købe en bolig, trods den stigende rente

- Det er købers marked nu. Priserne er allerede faldet meget. Så jeg tror, at tidspunktet er godt.

25-årige Shoresh Ghasemiyani og kæresten Diana Medina på 19 år er tæt på at købe ejerlejlighed. På vejen Dalføret på Amager har de fundet en 55 kvadratmeter lejlighed, der er udbudt til 995.000 kroner. Lejligheden på to værelser har stået tom i halvandet år, og den er undervejs raslet ned i pris fra de oprindelige 1,7 millioner kroner.

Shoresh Ghasemiyani har en stabil indtægt fra jobbet som butikschef i Aldi på Kongelundsvej ikke langt fra lejligheden. Men han vil nødig give mere end én million kroner for en bolig, så længe kæresten er under uddannelse.

- Vi vil meget gerne flytte ind i løbet af de kommende måneder. Vi bor i Nykøbing Falster, så jeg bruger hver dag tre timer i bilen til og fra København, siger boligkøberen, der dog ikke hopper ud i hvad som helst.

- Jeg ved, at det er blevet dyrere at låne, og at der er mange boliger til salg i området her. Så mere travlt har jeg heller ikke.

Sammen med kæresten og søsteren kaster han endnu et kritisk blik ud i det lille badeværelse med interiør i pygmæhøjde og fugtskadet loft. Et rum der i bedste ejendomsmæglerstil omtales som 'et stort badeværelse i fin stand' i salgsmaterialet.