Andelsboliger på udsalg

Andelsboliger er ikke længere så lette at komme af med. På Nørrebro i København er der udsalg i øjeblikket

Der er rigtig mange andelsboliger til salg på Nørrebro i København lige nu - og de kan fås med rabat. (Foto: Thomas Sjørup)
Der er rigtig mange andelsboliger til salg på Nørrebro i København lige nu - og de kan fås med rabat. (Foto: Thomas Sjørup)

Der er rigtig mange andelsboliger til salg på Nørrebro i København lige nu - og de kan fås med rabat.

Lejebolig.dk har i samarbejde med analysebureauet Harvest undersøgt det københavnske marked for andelsboliger, og der er mange lejligheder at vælge imellem, hvis man flytter til Nørrebro.

- Vores undersøgelse har vist, at Nørrebro skiller sig markant ud med langt flere andelsboliger til salg end de andre kvarterer. Samtidig kan vi generelt se, at sælgerne giver et stort afslag i prisen, når de annoncerer de her andelsboliger, men de er stadig svære at komme af med, siger Michael Eggert, direktør for Lejebolig.dk.

Hele 57 procent af alle hovedstadens andelsboliger, som netop nu er sat til salg, ligger på Nørrebro.

Det mærker man også hos en af de lokale ejendomsmæglere på Nørrebro - DanBolig Holm og Hauberg. Kæden har i alt seks butikker i hovedstaden.

I sidste måned var halvdelen af Nørrebro-filialens solgte boliger andelsboliger, og 20 procent af alle de emner, mægleren har til salg på Nørrebro i øjeblikket, er ligeledes andelsboliger. Lejlighederne sælges typisk med 10 til 20 procent nedslag i prisen, siger Klaus Jørgensen, direktør i DanBolig Holm og Hauberg.