SMS Kviklån meldt til politiet

Forbrugerombuds-manden har i dag politianmeldt SMS Kviklån A/S for at give forkerte oplysninger om prisen på sms-lån

Den går ikke, at firmaer ikke oplyser de årlige låneomkostninger. (Arkivbillede)
Den går ikke, at firmaer ikke oplyser de årlige låneomkostninger. (Arkivbillede)

De giver hurtige penge på lommen, men er rasende dyre - desværre er det ikke til at gennemskue, præcis hvor dyrt et sms-lån fra SMS Kviklån A/S. Det har nu gået forbrugerombudsmanden til at melde firmaet til politiet.

På SMS Kviklåns egen hjemmeside står der, at alt snyderi vil blive politianmeldt - og nu er turen altså kommet til dem selv.

De reelle årlig omkostning er på 15.000 procent for at låne 500 kroner og en million procent i omkostninger på et sms-lån på 3000 kroner. Det viser beregninger som forbrugerombudsmand Henrik Øe har fået foretaget på de sms-låneprodukter som Kviklån A/S tilbyder. Og det er et noget andet billede end det, som Kviklån A/S selv annoncerer med i reklamer og på internettet. Derfor har forbrugerombudsmanden meldt Kviklån A/S til politiet for at give forkerte oplysninger.

- Hurtige lån via SMS er en af de dyreste låneformer overhovedet. Samtidig er lånene nemme at få. Derfor er det særlig vigtigt, at forbrugerne får de rigtige oplysninger om prisen, siger Henrik Øe i en pressemeddelelse.

Låneudbydere skal ifølge loven give en række oplysninger til kunderne om bl.a. netop den årlige omkostning i procent.

Forbrugerombudsmanden er for tiden i dialog med udbyderne af sms-lån om en række principielle spørgsmål i forbindelse med långivningen, herunder overholdelsen af reglerne om fortrydelsesret, gebyrer og aftalevilkår m.v.