Flere vil sælge boligen selv

Der er stigende interesse for at droppe ejendomsmægleren og sælge boligen selv, oplyser flere boligportaler

Der er stigende interesse for at droppe ejendomsmægleren og sælge boligen selv (foto: Claus Bonnerup)
Der er stigende interesse for at droppe ejendomsmægleren og sælge boligen selv (foto: Claus Bonnerup)

Et sælgersalær på mellem 50.000 og 100.000 kroner er ikke unormalt, hvis man vil sælge sin bolig gennem en ejendomsmægler. Især derfor vælger flere og flere danskere at droppe mellemledet og sælge boligen selv, oplyser flere boligportaler.

Både hos BoligPortal.dk og Boliga mærker man den store interesse for selvsalg.

Her er Danmarks dårligste ejendomsmæglere

Hver tiende sælger selv
- Siden vi lancerede vores selvsalgs-koncept i april har vi fået over 550 selvsalgsannoncer på sitet. Cirka halvdelen er andelsboliger, mens resten er fordelt ud på ejerlejligheder, villaer, sommerhus og grunde i hele landet, fortæller partner i Boliga Ricco Zuschlag til Ekstra Bladet.

Han vurderer, at markedet for at sælge selv udgør cirka 10 procent af det samlede boligmarked.

Også hos BoligPortal.dk vil man ride med på den nye selvsalgs-bølge og har derfor netop lanceret en såkaldt 'markedsføringspakke', som skal hjælpe boligsælgerne uden om ejendomsmæglerne og sælgersalær. Pakken koster 399 kroner om måneden.

- Markedet for selv at sælge sin bolig har aldrig været større, end det er lige nu. Mæglerne har nogle rigtig fine ydelser, men vores analyse af markedet viser, at der er mange danskere, der gerne vil spare mæglersalæret og selv stå for salget af deres bolig – og det vil vi rigtig gerne hjælpe dem med. Billigt og effektivt, siger administrerende direktør i BoligPortal.dk Henrik Løvig.

Så dårlig er din ejendomsmægler

Pas på faldgruberne
Tidligere tal har vist, at selvsalget hos Robinhus er steget med 19 procent fra 2011 til 2012, og hos Den Blå Avis, er 83 ud af 7.987 ejerboliger indrykket af forbrugere, der sælger selv. På andelsområdet er 89 ud af 838 lejligheder sat til salg uden om mægleren.

Der er dog også faldbruger ved at sælge selv, for laver man en fejl i købsaftalen, kan det koste dyrt. Derfor er det en god idé at søge juridisk hjælp til denne del, ligesom man heller ikke slipper for udgifter til tilstandsrapport. Man burde dog kunne slippe med at betale mellem 10-20.000 kroner.

- Ved et mæglersalg har ejendomsmægleren et stort ansvar i forhold til købsaftalen og vilkår og beregningerne omkring den. Det ansvar falder væk, hvis man selv står for salget, og derfor er det vigtigt, at man husker at få den rette juridiske rådgivning, og dermed sikkerhed, inden man underskriver en salgsaftale, tilføjer Henrik Løvig.

Her er chancerne for boligsalg størst

Gode råd til at sælge selv:

- Sørg for at få taget gode billeder af boligen.

- Brug tid på at lave en ordentlig salgsbeskrivelse af boligen og brug dine egne ord i stedet for den klassiske mæglerjargon, f.eks. 'et stenkast til vandet' og andre floskler.

- Orientér dig om prisniveauet i det område, du skal sælge din bolig i. Kig i særlig grad på kvadratmeterpriserne på solgte boliger.

- Del din boligannonce på Facebook og andre sociale medier og få dine venner til at hjælpe dig med at dele den.

- Gør noget særligt ud af din fremvisning af boligen.

Du kan f.eks. lave friskbagte boller og så skal du sørge for, at de potentielle købere kan tage en salgsopstilling med sig hjem.

- Markedsfør boligen på steder, hvor du ved, boligkøberne er.

- Husk at få juridisk rådgivning i forbindelse med salget.

Kilde: Boliga

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri