Annonce:
Annonce:

Gakgak med Rejsekortet: De kommer i klemme

Erhvervs- og institutionskunder er de eneste, der fortsat kan købe klippekort, når salget stopper den 1. juli, oplyser Movia

De farvede klippekort er snart en saga blot i København og omegn. Dog ikke for børn og virksomheder (Foto: Thomas Borberg)
De farvede klippekort er snart en saga blot i København og omegn. Dog ikke for børn og virksomheder (Foto: Thomas Borberg)
Annonce:
Følg Dine penge

Den 1. juli 2013 er det slut med at købe de farvede klippekort, der i 34 år har været en fast bestanddel hos de fleste kollektive trafikanter i Region Hovedstaden.

Det gælder dog ikke for erhvervskunder samt institutioner som vuggestuer, børnehaver og skoleklasser, der kan købe klippekort helt frem til årsskiftet, oplyser Movia.

Rejsekort-succes: DSB afskaffer klippekort

Imødekommer kritik
Det skyldes, at Movia endnu ikke har fundet en løsning til institutioner på udflugt.

- Institutionen kan enten vælge at hamstre klippekort, som man kan bruge frem til sommeren 2014. Ellers kan man købe en masse klippekort, hvor der er 1-2 klip, på eller man kan købe et institutionskort, der er en slags årsabonnement. Det kan betale sig, hvis man er en institution, der tager på mange udflugter, siger centerchef i Movia Anders Due. Det er Movia, der står for den offentlige transport på Sjælland og i Hovedstaden.

Annonce:

Klippekortene kan, lige som for alle andre bruges til og med 30. juni 2014.

Mere gak-gak med Rejsekortet: Stå af undervejs og spar penge

Dyrt for turister
For turister, der besøger Danmark i løbet af sommeren, findes der derimod stadig intet optimalt alternativ. Det vil sige, at turister kun har den mulighed at købe en enkelt billet, som er næsten dobbelt så dyr i forhold til et klip med klippekortet. Eller købe et anonymt rejsekort, som koster 80 kroner i oprettelse plus et mindstebeløb på 70 kroner. Det har skabt furore i turistbranchen.

- Vi signalerer, at vi ikke vil turisterne. Det er altafgørende, at der er ordentlige billetløsninger til den offentlige transport. Det er en del af den helt basale infrastruktur, at turister skal kunne komme rundt og se seværdighederne. Og det her er endnu en grund til, at folk kommer hjem og siger, at i Danmark gider vi ikke komme igen, siger turismeekspert Henrik Meng til Politiken.

Hos Movia erkender man problemet.

- Her ved klippekortets stop har vi ikke fundet den gode, permanente løsning. Jeg kan endnu ikke sige, om man kan finde en rejsekort-variant, der kan løse den udfordring, siger centerchef i Movia Anders Due til Metroxpress.

Rejsekort: Du bliver snydt så vandet driver

Har du en oplevelse med det nye rejsekort, som du vil dele med os, så send os et tip via mail 1224@eb.dk eller sms til 1224. Det koster almindelig sms-takst.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: