Annonce:
Annonce:

Sådan overlever du første dag efter ferien

Få fire hurtige tips til, hvordan du bedst muligt kommer tilbage på arbejdet efter en god sommerferie

Det kan være hårdt at starte op efter en lang ferie i varmen. Men der findes råd for, hvordan første arbejdsdag bliver til at holde ud. (Foto: Colourbox)
Det kan være hårdt at starte op efter en lang ferie i varmen. Men der findes råd for, hvordan første arbejdsdag bliver til at holde ud. (Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg Dine penge

Det kan være en brutal følelse at komme tilbage på arbejdet efter sommerferien, fordi du hurtigt skal op i et højere gear, end du har været i nogle uger.

Du kan dog planlægge dig ud af en del og udnytte tiden efter ferien til generelt at skabe dig et bedre og mindre stressende arbejdsliv, skriver epn.dk, der har fået fire råd af Line Lou Mortensen, som er sektionsleder og coach hos Teknologisk Institut.

1. Ryd op
Inden du tager på ferie, er det en rigtig god idé at rydde op på dit skrivebord og i dit arbejdsliv. Sørg for at få sorteret, smidt ud og organiseret, så du ikke skal forholde dig til dine rodede bunker, når du kommer tilbage igen.

- Rod har det med at dræne os for energi, og det er ikke det, vi har brug for, når vi kommer tilbage fra ferie, siger Line Lou Mortensen.

Annonce:

Hvis du ikke har fået ryddet op, inden du tog på ferie, kan du bruge den første dag efter ferien på det.

Læs også: Sådan får du klaret arbejdet i ferien

2. Se fremad
Når du kommer tilbage fra sommerferie, er det en god anledning til at se frem mod det næste halve år. Du kan bruge noget tid på at finde ud af, hvilke mål du gerne vil opnå, og hvordan du gør det.

- Du kan gøre dig klart, hvad du i planlægger at gøre i den kommende tid. Man kan sige, at det er grovplanlægningen, siger Line Lou Mortensen.

Hun oplever, at mange dropper planlægningen, fordi de oplever, at planerne alligevel ikke holder, men hun anbefaler det alligevel, så du selv kan tage stilling til, hvad du gerne vil bruge din tid på.

Annonce:

3. Boost din energi
Når du er på ferie, bruger du gerne tid på ting, der gør dig glad og giver dig energi. Det kan du lade dig inspirere af, når du kommer hjem igen, for du kan prøve at sætte tid af til at gøre de ting, som giver dig ekstra energi

Læs også: 5 tips til en bæredygtig karriere

- Når man holder ferie, kommer man tit i kontakt med sig selv, og hvad man godt kan lide at lave. For at bevare energiniveauet hele året skal man sørge for at gøre de ting også uden for feriesæsonen, mener Line Lou Mortensen.

4. Få styr på de dårlige vaner
Hvis du har nogle dårlige vaner, du gerne vil have ændret på, er det oplagt at gøre det efter en ferie. Du er godt nede i gear, når du kommer tilbage fra ferie, og derfor er det et godt tidspunkt at få fjernet nogle af de tidsrøvere, du har i løbet af en dag.

- Når man kommer tilbage fra ferie, har man mulighed for at starte på en frisk og beslutte sig for at gøre tingene på en anden måde. Når man først er inde i den travle og stressede periode, kan det være svært at stoppe op og overskue, hvad man skal gøre anderledes, siger Line Lou Mortensen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: