Annonce:
Annonce:

Er din nabo lykkeligere end dig?

KLUMME: ekstrabladet.dk's ekspert i privatøkonomi giver gode råd om økonomi og deler ud af sine erfaringer

(Foto: Søren Østerlund)
(Foto: Søren Østerlund)
Annonce:
Følg Dine penge

Hverken løn eller penge kan gøre dig lykkelig - lykke er en tilstand. Men alt er som bekendt relativt...Danica Pension har netop gennemført en lykke-undersøgelse, der viser følgende:

• Mennesker, der tjener over 700.000 kr. om året, føler sig lykkeligere end dem, der tjener under 300.000 kr.

• Mennesker, som er mest tilfreds med deres privatøkonomi, føler sig generelt lykkeligere.

• Niveauet af lykke afhænger ikke kun af, hvor meget du tjener, men hvor meget mere du tjener end dem, du sammenligner dig med.

Det økonomiske kørekort lader vente på sig

Danica Pension forklarer, at når de økonomiske bekymringer forsvinder, har du frihed til at gøre det, du gerne vil, og det gør dig lykkelig.

Annonce:

Som man råber i skoven, får man svar!
Undersøgelsessvar - og -konklusioner - er aldrig bedre end de spørgsmål, der bliver stillet, og det 'filter', som konklusionsmagerne ser igennem. De mennesker, der har stillet disse spørgsmål, har tydeligt den overbevisning, at lykke er noget, der kommer udefra, og at penge og især mange penge er lig med stor lykke.

Det grå guld tynget af økonomiske problemer

Saldoen på kontoen eller lønforhøjelse giver dig ikke lykke - ligesom en større fladskærm end naboens ikke giver udsving på lykkeskalaen.

Lykke er en indre tilstand, som er uafhængig af din løn, din økonomi eller antallet af fladskærme.

Der er ingen tvivl om, at en god økonomisk situation gør det nemmere og sjovere at være menneske og måske også nemmere at være lykkelig, men selv mennesker med en indtægt under 700.000 kr. om året kan have en rigtig god økonomi.

Fokus på de ydre resultater
Vi er opdraget til at have fokus på de ydre resultater (f.eks. løn, penge og økonomi) og til, at det er det, der er afgørende for, hvordan vi har det. Denne tilgang til livet betyder også, at du placerer dig selv i rollen som offer. Det er aldrig ydre ting, der kan bestemme, om du er lykkelig, eller om du ikke er.

Annonce:

Hvad vil der egentlig ske, når/hvis du mister den gode løn, eller taber din opsparing på aktier eller andet - er du så ikke lykkelig længere?

Selvsalg er det nye sort!

Hvis du opfatter dig selv som et menneske, der tager ansvar for dit eget liv og din egen lykke, vil konsekvensen være, at uanset hvad der sker omkring dig, så er du selv herre over din situation og dine følelser.

Sådan er det også med penge. Hvis du deponerer din lykkefølelse i kroner og øre, er det dem, der bestemmer, om du er lykkelig eller trist.

For nylig fortalte en kvinde mig, at hendes chefs humør var påvirket af, hvor mange kunder der kom ind i forretningen på en given dag. Den chef har deponeret sin lykke og tilfredshed hos kunderne - og er der noget, vi ikke kan styre og kontrollere, så er det andre mennesker og deres adfærd.

Hussælgerne i udkantsdanmark er stadig på røven

Annonce:

Det er de kunder, der IKKE kommer ind i butikken, der afgør, om hun har en god eller en dårlig dag. Det er belastende for alle - for chefen, for medarbejderne og i sidste ende også for kunderne. Kunderne vil på det subtile plan mærke, hvis der står en sælger i en butik, som vil have dem til at købe noget, som de måske ikke har brug for - fordi chefen mangler pengene i kassen, og når hun gør det, er hun sur og trist.

Et gammelt ordsprog siger, at penge ikke er alt - det er korrekt, men penge rører ved alt det, der er vigtigt her i livet - rigtig lykkelig bliver du først, når du er i stand til at føle lykke, uanset hvordan din konto har det, og uanset om du har en eller to fladskærme.

Læs mere på Lone Eriksens blog www.styrpaapenge.dk

[[[

Ekstra Bladets ekspert i privatøkonomi

Lone Eriksen rådgiver til daglig private og iværksættere om økonomi og forretningsudvikling i sit eget firma, Styr på Penge.

Hun er uddannet i en bank og har arbejdet i filialnettet i 14 år, hvorefter hun i 7 år var uddannelseskonsulent og projektleder i BG Bank. Samtidig tog hun en uddannelse indenfor NLP.

Fra 2001 til 2007 var Lone Eriksen selvstændig coach, underviser og rådgiver, hvor hun arbejdede med lederudvikling, personlig udvikling og var mentor for mennesker, der af den ene eller den anden grund skulle finde nyt job. Desuden har hun været ansat hos EDC mæglerne som aut. vurderingskvinde og låneformidler for BRF kredit.

Lone er gift på 29. år og er mor til 2 drenge på 24 og 20 år.

Lone blev selvstændig rådgiver for private, da den såkaldte finanskrise startede, og hun blev en af dem, der skulle formidle kreditforeninger og bankers brutale omskiften over for den almindelige kunde. Fra den ene dag til den anden var det pludseligt umuligt at få hjælp til sin økonomi som privatperson.

Som privatrådgiver har hun opdaget, at det der fylder mest i danskernes bevidsthed er alt det, som de ikke får del i. Derfor er hendes fokus på den mentale økonomi – altså det, du tænker og føler om penge og økonomi.

Lone giver dig gode råd til, hvordan du kan komme videre i dit liv når det drejer sig om penge og økonomi.

]]]
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: