Løb ikke fra din forsikring

Danskerne løber, som om de aldrig har lavet andet - men går det galt, kan det betale sig at have styr på forsikringen

Skaden står lige foran dig, hvis du er ivrig konkurrence- eller motionsløber. Eller dyrker anden sport. Så få lige styr på din forsikring - også i fritiden. (Foto: Jens Dresling)
Skaden står lige foran dig, hvis du er ivrig konkurrence- eller motionsløber. Eller dyrker anden sport. Så få lige styr på din forsikring - også i fritiden. (Foto: Jens Dresling)
Følg Dine penge

Afspærringer, lukkede broer, numre på ryggen og horder af svedige løbere og prustende cyklister. Motion fylder mere og mere i danskernes hverdag, og snart er det mere normalt at deltage i et Maraton end at fylde kurven i Netto.

Men inden du lader sig opsluge af endorfinen, så husk at tjekke din forsikring. Uanset hvor meget du har trænet, er du nemlig ikke for fit til forsikring.

Av for en forsikring
Hvad enten du begiver dig i krig med de danske landeveje, deltager i sommerens mange løb eller stiller op i Triatlon, bør du overveje konsekvenserne af de hårde anstrengelser.

Undgå at komme på dybt vand

Desværre overvurder flere sig selv i kampens hede og ender med en forvredet ankel eller rygskader, og står du uden dækning kommer det også til at gøre ondt i pengepungen. For forsikringsekspert Anders Valdemar Juhl fra Uvildigraad.dk er der ingen tvivl om, at man bør tegne en ulykkesforsikring, der dækker hele døgnet.

- Det er en rigtig god idé at tegne en ulykkesforsikring med dækning hele døgnet, så vil man være dækket, hvis man bliver udsat for en ulykke eller eksempelvis vrider om i ryggen eller knæet. Med ulykkesforsikringen får man også dækket behandlingsudgifter hos fysioterapeut og kiropraktor, lyder det fra Anders Valdemar Juhl.

Dumt at spare væk
Selvom en heltidsulykkesforsikring koster mere end en fritidsulykkesforsikring, så mener forsikringseksperten ikke, at det er her man skal spare.

Er du overforsikret på rejsen?

- Ofte er prisforskellen på en heltids- og fritidsulykkesforsikring så lille, at det bedst kan svare sig at tegne en ulykkesforsikring med heltidsdækning. Så er du også sikker på at få erstatning med dækning hele døgnet, forklarer han.

Husk livsforsikringen
Igennem årerne har flere løbere måtte opgive undervejs på grund af hjertesmerter. Ulykkeligvis har der også været flere eksempler på hjertestop i forbindelse med anstrengelserne af den fysiske aktivitet.

Mobilsnak bag rattet kan blive dyrere end du tror

Forsikringsekspert Anders Valdemar Juhl råder derfor både løbere og andre motionister til at huske livsforsikringen også. Skulle det forfærdelige ske, så er det den bedste måde at sikre sine nærmeste.

- En livsforsikring dækker dødsfald som følge af en ulykke eller sygdom – det er den optimale måde at sikre sine nærmeste, forklarer han.

Selvom et forsikringstjek ikke er den bedste opvarmning, så kan det altså være en god ide at sikre, at du er dækket, når pulsen stiger og sveden drypper.

Er du usikker på, om der er styr på dine forsikringer, så se her

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers