Ugen i Aktieland: Danske boligejere, så er det nu

Rentekrigen fortsætter, og lige nu er de ubestridte vindere de danske boligejere

De danske boligejere nyder godt af, at renten bare falder og falder. Men aktionærerne skal være vågne i timen lige nu. (Foto: Colourbox)
De danske boligejere nyder godt af, at renten bare falder og falder. Men aktionærerne skal være vågne i timen lige nu. (Foto: Colourbox)

Den Europæiske Centralbank (ECB) sænkede i går lidt overrraskende sine renter, og dermed fortsætter den globale kamp om at have så lave renter som muligt. Renten blev sænket fra 0,5 pct. til 0,25 pct. i Europa, så dermed er man nu tæt på nul.

ECB-præsidenten Mario Draghi, også kaldet Super-Mario, gik endda så vidt, så han på det efterfølgende pressemøde ikke ville udelukke muligheden for negative renter.

Ugen i Aktieland: IT-selskaber giver dansk professor blodtud

I løbet af i nat kom der så meldinger fra Australien om, at der også kunne komme flere rentesænkninger derfra, og i USA holder man ikke kun fast i lave renter, men trykker også nye 85 mia. USD hver måned gennem opkøb af obligationer.

Dermed er den globale kamp mellem centralbankerne for alvor skærpet, og den helt store vinder er lige nu de danske boligejere.

Ikke nok med, at F1-lånene nu er ultrabillige - ECB melddelte også, at renten vil forblive lav i den kommende tid, så dermed kan boligejerne med sindsro optage et F1-lån.

Ugen i Aktieland: Nu trykker vi bare flere penge

Renterne er dermed sikret lave i lang tid, og det fik umiddelbart også aktiemarkedet til at stige, men så begyndte markedet at falde tilbage, og det bør bekymre investorerne.

En fastholdelse af lave renter burde være godt nyt for aktiemarkedet, men trods den umiddelbare stigning, så faldt markedet brat torsdag aften. De amerikanske aktieindeks faldt mellem 1 og 2 pct.

Dermed begynder bekymringerne at melde sig om aktierne. Alt støtter op om et stigende marked, men nu falder det, og det hejser et advarselsflag hos mig.

Ugen i aktieland: Hvornår kommer tømmermændene?

Aktiemarkedet er steget i lang tid,men nu kan der være tale om, at der kommer en korrektion. Størrelsen tør jeg ikke spå om, men man skal som investor være selektiv nu.

Husejerne kan sove trygt om natten de kommende år, men aktie-investorer bør være på vagt. Er man meget nervøst anlagt, så bør man sælge sine aktier nu, for når alt burde være positivt for aktiemarkedet, og det alligevel falder, så er det gule lys tændt.

[[[[[

Finansmanden Martin Lykke, der i Danmark er medejer af npinvestor.dk og npforex.com, vil hver uge komme med sine kommentarer til, hvad der sker på aktiemarkedet.

Det sker under overskriften 'Ugen i Aktieland'.

Martin Lykke har de seneste 20 år beskæftiget sig med de finansielle markeder, hvoraf de seneste syv år har været fra verdens finansielle centrum, London. Via npinvestor.dk kan man som aktie-interesseret følge daglige nyheder og som det eneste sted i Danmark gratis se aktiekurser i realtid.

]]]]]