Annonce:
Annonce:

Her er løsningen på dit økonomiske rod

KLUMME: ekstrabladet.dk's ekspert i privatøkonomi giver gode råd om økonomi og deler ud af sine erfaringer

Har du rod i huset og bilen, har du sikkert også rod i økonomien - og det stresser dig mere, end du tror. (Foto: Colourbox)
Har du rod i huset og bilen, har du sikkert også rod i økonomien - og det stresser dig mere, end du tror. (Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg Dine penge

Økonomisk uklarhed og manglende overblik kan gøre det svært at navigere i livet. Her er fem hemmelige steder, hvor løsningen kan ligge, så du igen kan få skabt det økonomiske overblik og få trygheden tilbage.

Desværre viser det sig, at du ofte forsøger at finde løsningen på din økonomiske uklarhed ved at bestille et møde i banken, eller at du sætter dig ned en sen aften og tjekker dine kontoudskrifter. Men det er ikke der, du finder løsningen på dit problem.

Rod i klædeskabet, gamle værdiløse køkkenmaskiner og affald i bilen har indflydelse på din økonomiske situation! Løsningen på uklarhed og rod i din økonomi skal du finde andre steder, for eksempel i dit hjem. Rod og ting, du har samlet gennem mange år, og ting, som ikke længere har værdi for dig, kan påvirke dig meget mere, end du tror.

Annonce:

Du kan måske finde løsningen på din udfordring på et af disse fem hemmelige steder:

1. Leder du efter din seng hver aften, inden du går i seng?
I de fleste hjem har sengen den samme plads aften efter aften, år efter år. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om, hvor du skal gå hen, når du skal i seng - du behøver ikke at stresse rundt og lede efter sengen, når du er træt!

Hvordan er det f.eks. med dine bilnøgler, dine aviser, dine løse papirer etc. - har de også deres faste plads, eller ligger de, hvor de bliver lagt, og får lov til at blive liggende der? Ting, der ikke har deres faste plads i dit hjem, påvirker dig lige så meget som projekter, der ikke bliver gjort færdige - de giver stress og defokuserer dig.

Har du mange løse genstande liggende i din bolig, så beslut dig for at give hver enkelt ting sin egen plads, og du vil opleve, at du får mere energi og bliver mere fokuseret på det, der betyder noget for dig.

Annonce:

2: Hænger der tøj i klædeskabet med prisskilte på?
Vi har alle prøvet at stå i en forretning og blive forført af vores følelser eller måske blive overtalt af en ekspedient til at købe noget, som vi går hjem og hænger ind i klædeskabet, og som aldrig bliver brugt.

Når du køber noget, er det noget, som har værdi for dig på det tidspunkt, du køber det. Du værdsætter det, og du bruger dine penge på det. Tiden går, og tingene udvikler sig anderledes, end du har tænkt, og tøjet hænger stadig med prisskiltet på.

Undersøg, om det stadig har værdi for dig (det har det sikkert ikke - fordi så var du begyndt at bruge tøjet). Giv det videre til nogen, der vil værdsætte det mere end dig.

3: Bliver du glad, når du ser på dine ting, eller bliver du træt?
Vi forandrer os gennem hele livet, og vores behov og værdier forandrer sig også. Det porcelæn eller de stole, du ikke kunne leve uden for 10 år siden, bliver du måske i dag trist over og træt af at se på.

Annonce:

At holde fast i ting fra fortiden, som ikke længere giver dig den glæde, de gjorde engang, virker, som om du har en knytnæve, som du kramper sammen og ikke er modtagelig for det nye, der dukker op i dit liv.

Gå dine ting igennem og giv slip på det, der ikke længere giver dig glæde og fornøjelse.

4: Er loft og kælder fyldt med noget, som børnene kan bruge, når de flytter hjemmefra?
Er der noget, du kan være 100 procent sikker på, så er det, at dine børn overhovedet ikke vil have dine gamle ting, som har stået i kælderen i mange år. Det, dine børn vil have, er det samme, som du vil have - de vil ikke have ting, som ikke længere har betydning for dig. De vil have deres egne ting.

Har du møbler og andre 'lækkerier' på dit loft, så giv dem videre til nogen andre, mens de stadig har værdi - og har de ikke det, så kør dem på lossepladsen.

Annonce:

5: Er bilen fyldt med tomme bægre fra McDonald's, ispinde, slikposer og badetøjet fra i sommer?
Rod i bilen viser, hvordan du værdsætter dig selv. Hvor lækkert er det at sætte sig ud i en rodet og beskidt bil hver morgen, når du lige har taget et bad og klædt dig pænt på for at køre på arbejde?

Fjern affald, ekstra tøj, bøger og alt, som ikke hører hjemme i bilen og i bagagerummet. Vask dine vinduer, så du får udsyn og overblik over din rejse.

Vi bliver påvirket af alt, hvad der sker omkring os, og ting hænger sammen. Har du rod i din bil og i dit hjem, har du også rod i din økonomi. Det påvirker dig og din økonomi mere, end du tror - begynd derfor at skabe klarhed i dine omgivelser, og du vil opleve, at dit syn på din økonomiske situation bliver påvirket.

[[[

(Fotograf: Søren Kristensen, SOLK)

Lone Eriksen, økonomisk coach og indehaver af Primaliva.dk, som indtil november 2013 var www.Styrpaapenge.dk

Lone arbejder med økonomisk udvikling gennem paradigmeskift, fokus på mentale forandringsprocesser og ændring af pengevaner.

Lone har mere end 20 års erfaring både fra bank, kreditforening og ejendomsmægler og har suppleret sine finansielle erfaringer med studier i NLP.

Lone har været selvstændig siden 2010.

]]]
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: