Annonce:
Annonce:

3 tips til hvordan du kommer videre, når du er fyret

Ulykken kan ramme os alle, og det er med at tage sig selv i nakken, før man ryger ned i et sort hul

Annonce:
Følg Dine penge

Danish Crown offentliggjorde torsdag, at de fyrer 472 ansatte på deres slagterier i Danmark. Det er en trist situation for alle - især for de medarbejdere, der bliver berørt af fyringerne. Slagterierne ligger i de såkaldte udkantsområder, hvor det ikke ligefrem vælter op af jorden med nye arbejdspladser.

Fyringer kaster mennesker ud i livskriser - hele deres livsfundament forsvinder under dem. De bliver gidsler for deres følelser, hvilket gør det umuligt for dem at overskue selv de mest oplagte ting som f.eks. at få handlet ind, at køre børnene til spejder, at tjekke kontoen m.v.

Det er helt normal at føle sig forvirret, svigtet, bekymret og bange i sådan en situation.

Massefyring hos Danish CrownAnsat hos Danish Crown i 33 år: Det er frygteligtTillidsmand: Vi skal have vendt udviklingen

Annonce:

Når ulykken rammer
Hvilken effekt har fyringen på din mentale tilstand, og hvad kan du gøre, hvis 'ulykken' rammer familien? At miste arbejdet kan bl.a. påvirke din selvtillid, din økonomiske situation og i værste fald ende i stress og depression. Du vil opdage, at du begynder at tænke, føle og opføre dig meget anderledes, end du plejer. Det betyder ikke nødvendigvis, at du lider af en angstneurose eller depression.

Kend symptomerne
Generelle symptomer for følelsesmæssig stress kan være:

• Fysiske forandringer: Du kan f.eks. ikke sove, du har koncentrationsbesvær, du mister appetitten, og du har tendens til at blive grådlabil.

• Adfærdsmæssige forandringer: Du bliver liggende i sengen, du undgår social kontakt.

• Tankemæssige forandringer: Du får negative tanker, som f.eks 'Jeg er ikke noget værd' eller 'Jeg får aldrig et arbejde igen'.

Derfor bliver dine penge-drømme aldrig til noget

Du kan selv gøre noget
Når du skal igennem en periode i dit liv, hvor du er forvirret, trist, gal og skuffet, kan du hjælpe dig selv på rette vej.

Gode råd når du føler dig nede og mangler energi:

1. Vær mere aktiv - få mere energi

2. Bliv ved med at se dine venner og familie

3. Opdater dit CV

5 gode råd til en bedre økonomi i 2014

4. Lad være med at ignorere dine regninger, forsøg at betale dem løbende

Annonce:

5. Tag nogle af dine gamle interesser op igen. Det påvirker dit energiniveau

6. Konfronter dig med din frygt

Er du bange for at ikke at kunne betale dine regninger, eller om du kan blive boende i dit hus, så få hjælp til at få overblik over økonomien og til evt. at kontakte bank og kreditforening for at lave en aftale med dem.

Dårlig økonomi kan give dig stress

Når du føler dig bange, kan du nogle gange lade være med at tale med andre - nogle mister deres tillid til at kunne køre bil eller til at kunne rejse alene. Hvis du oplever, at du får det sådan, så konfronter dig med sandheden, og du kommer hurtigere igennem det.

7. Rutiner er vigtige

Annonce:

Hold fast i dine normale rutiner og lev dit liv, som du hele tiden har gjort. Du tænker måske, at du ikke behøver at gå tidligt i seng og at stå op, som du plejer, og du kan se fjernsyn hele dagen. Men hvis du taber dine rutiner, kan det også påvirke dine måltider, du kan stoppe med at lave mad, du begynder at spise junkfood, eller du får ingen morgenmad, fordi du ikke står op.

Rutiner er godt for kroppen, og tab af rutiner kan påvirke dig resten af livet. Det er nemt at gå fra gode rutiner til dårlige rutiner, det er langt sværere at komme fra dårlige rutiner til gode rutiner.

[[[

(Fotograf: Søren Kristensen, SOLK)

Lone Eriksen, økonomisk coach og indehaver af Primaliva.dk, som indtil november 2013 var www.Styrpaapenge.dk

Lone arbejder med økonomisk udvikling gennem paradigmeskift, fokus på mentale forandringsprocesser og ændring af pengevaner.

Lone har mere end 20 års erfaring både fra bank, kreditforening og ejendomsmægler og har suppleret sine finansielle erfaringer med studier i NLP.

Lone har været selvstændig siden 2010.

]]]
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: