Annonce:
Annonce:

Regeringen fremrykker beskatning af pension

Regering rykker beskatning af pensioner i Lønmodtagernes Dyrtidsfond frem og forlænger rabat på kapitalpension

Annonce:
Følg Dine penge

Regeringen vil fremrykke beskatningen af milliarder af pensionskroner i den store pengetank Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Det erfarer DR Nyheder.

Og ifølge TV2 Nyheder forlænges rabatten for kapitalpensioner ind i 2015 i forbindelse med den aftale, som regeringen, SF og Enhedslisten er blevet enige om.

Hidtil har det været muligt at betale 37,3 procent i skat i stedet for 40 procent, hvis man omlagde sin kapitalpension til en såkaldt aldersopsparing. Det er den ordning, der nu forlænges.

Finansminister Bjarne Corydon (S) og økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) præsenterer initiativet senere fredag, oplyser Finansministeriet.

Ifølge DR Nyheder har regeringen aftalt med bestyrelsen i Lønmodtagernes Dyrtidsfond, at beskatningen af de LD-pensioner, som folk over 60 år har, skal fremrykkes.

Det vil give staten en umiddelbar ekstraindtægt i omegnen af 10 milliarder kroner.

Annonce:

Tidligere skatteminister Holger K. Nielsen (SF) siger, at "det er en fornuftig pakke", som regeringen vi fremlægge.

- Rabatten på udbetaling af kapitalpension og nu også LD-opsparing kan sætte lidt mere gang i privatforbruget og dermed skabe job, siger han til den fremrykkede beskatning af pensionsmidlerne.

Den tidligere skatteminister siger, at forliget vil sikre, at der bliver råd til velfærd, investeringer og miljøindsats.

- Der er kort sagt tale om økonomisk ansvarlighed både i forhold til statens underskud og beskæftigelsen, siger Holger K. Nielsen.

Begge dele er et led i at skaffe flere penge til statskassen. Ved at forlænge rabatten på pensionsudbetalingerne fremrykker Skat en del af sine indtægter. Og det giver en bedring i det offentlige budget.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at underskuddet på de offentlige finanser sidste år landede på omkring 13 milliarder kroner svarende til 0,7 procent af bruttonationalproduktet, BNP.

Annonce:

Uden en rabat på omlægningen af kapitalpensionerne ville underskuddet være endt på omkring 47 milliarder kroner svarende til 2,5 procent af BNP.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: