Andelsfuskerne har kostet ham 900.000 kroner

Jørgen Wennerwalds andelslejlighed er ikke det papir værd, den er skrevet på

Andelsbanditternes opskrivning af hans andelsbolig har kostet Jørgen Wennerwald dyrt. (Foto: Kristian Linnemann)
Andelsbanditternes opskrivning af hans andelsbolig har kostet Jørgen Wennerwald dyrt. (Foto: Kristian Linnemann)

HJÆLP OS: Kender du til andelsbanditterne - send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

At Nicolai Giødesen, Finn Malling og Richard Schmidt ikke bare jonglerer med matadorpenge, som Ekstra Bladet har beskrevet, ved beboerne i den i dag konkurstruede andelsforeningen A/B Duegården på Frederiksberg alt om.

Her bor 60-årige Jørgen Wennerwald, der er andengangskøber.

Oppustet pris
Han købte i maj 2008 en af foreningens lejligheder på Duevej, men hans andel er i dag ikke det papir værd, den er skrevet på. Og huslejen er støt stigende.

- Samlet set har jeg tabt 900.000 kr. på den rutsjetur, andelsforeningen har været igennem, siger Jørgen Wennerwald, der er en af de mange andengangskøbere i Duegården, som har købt sin andel til den valuaroppustede pris.

Steg 139 mio. kr.
Finn Malling og Richard Schmidt pustede værdien af foreningens ejendom op til svimlende 499 millioner kroner lige efter, at andelsforeningen med Nicolai Giødesen som stiftende advokat havde købt ejendommen for 360 millioner kroner i 2007.

Siden hen er vurderingen faldet til kun 290 millioner kroner - altså er andelsforeningen i minus, og Jørgen Wennerwalds penge er tabt.

Rent praktisk har det økonomiske tab betydet, at Jørgen Wennerwald i dag må arbejde betydeligt mere end sit normale timetal for at kunne blive siddende i lejligheden.

- Derudover har jeg måttet droppe rejserne og vinke farvel til en renovering af blandt andet det gamle køkken, som jeg ellers havde haft råd til, fortæller han.

LÆS OGSÅ:

Fed fidus: Andelsbandit scorer selv boliger

- - - - - - - - - - - - - - -

GIØDESENS SKRÆKKABINET: Flere andelsforeninger bløder

Giødesen har sammen med Schmidt/Malling lavet valuaropskrivninger på disse andelsforeninger, der i dag er nødlidende: A/B Duegården, 2007 - opskrivning 139 mio. kr.

A/B Lørups Ridehus, 2007 - opskrivning 62 mio. kr.

A/B Helgesensgade, 2007 - opskrivning 10,2 mio. kr.

A/B Broholms Alle, 2006 - opskrivning 28 mio. kr.

Derudover har de også opskrevet værdien på andelsboligforeningen Øster Søgade 36/Sølvgade 105 med 12,2 millioner kroner i 2010.

Foreningens skæbne er endnu uvis.

Fik en kold skulder
Senest har Giødesen forsøgt at lokke beboere på Mariendalsvej på Frederiksberg til at stifte en andelsforening med lovning om en opskrivning på 7,1 mio. kr. fra 16,6 til 23,7 millioner kroner.

Ejendommen blev i 2010 handlet for 11 mio. kr.. Altså er værdien af ejendommen ifølge Giødensens optimistiske regnestykke mere end fordoblet på to år. Andelshaverne sagde dog klogeligt nej.