Aaen vil afskaffe tvangsauktioner

Enhedslistens finansordfører vil kæmpe mod tvangsauktioner og stille garantier for, at familier ikke bliver sat på gaden

Hvis det står til Frank Aaen, skal boligejere ikke kunne tvinges ud af deres hjem. (Foto: Jens Dresling)
Hvis det står til Frank Aaen, skal boligejere ikke kunne tvinges ud af deres hjem. (Foto: Jens Dresling)

Ved en debat arrangeret af TV2 og Boliga her til aften kom det frem, at Enhedslistens finansordfører Frank Aaen vil kæmpe mod tvangsauktioner.

- Ingen skal sættes ud af deres bolig, bare fordi man ikke kan betale. Det er en social katastrofe, hver gang det sker. Så vores udgangspunkt er, at man ikke skal sælge sin bolig, hvis man ikke vil, sagde Frank Aaen til de andre debatørers tydelige undren.

Frank Aaen mener, at de mange tvangsauktioner inden for de seneste år skyldes den stigende arbejdsløshed og regeringens forringelser af kontanthjælp og dagpenge.

LÆS OGSÅ: Så meget kræver Enhedslisten af din boliggevinst

Budskabet fra Enhedslistens boligordfører så ud til at komme bag på både publikum og de politiske kollegaer.

Hverken rød eller blå opbakning
Kristian Thulesen Dahl mener ikke en garanti mod tvangsauktioner er løsningen.

- Vi kan ikke give folk garantier, om at de ikke bliver smidt ud af deres bolig. Men vi må i stedet sætte ind og give folk bedre rådgivning, så de ikke kommer i den situation i første omgang.

Ikke overraskende mener politisk ordfører fra Liberal Alliance, Simon Emil Ammitzbøl, det stik modsatte af Frank Aaen.

- Skal vi så også til at love folk, at de ikke skal sælge deres bil, hvis de ikke har råd til den, spurgte han retorisk til stor morskab for de tilhørende.

Heller ikke Morten Bødskov, finansordfører fra Socialdemokraterne, lignede en mand, der kunne tænke sig at indføre Aaens uortodokse forslag, hvis det skulle blive til en rød valgsejr senere på ugen.

- Man skal ikke have en garanti, fortalte han, inden han ledte samtalen over på en kritik af regeringens politik de sidste ti år.

Boligdebat blev økonomisnak
Det var boligportalen Boliga, der havde inviteret partiernes ordførere på boligområdet til debat på Søpavillonen i København. Men til skuffelse for flere tilhørere endte det med en gentagelse af partiernes mantraer fra tidligere i valgkampen. Så det var mere overordnet samfundsøkonomi, nærmere end bolig, der blev diskuteret.

'Hvad gik de 12 minutter egentlig ud på, og hvor kommer rød bloks finansiering fra?' ville finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) igen og igen vide.

Morten Bødskov fra Socialdemokraterne ville ikke svare, men fortalte i stedet, om hvilken kritisk tilstand regeringens politik havde stillet Danmark i.