Dyrere lån sender boligpriser ned

Ejendomsmæglerformand kalder det gift for boligmarkedet, at Nykredit varsler højere priser på lån.

Højere renter vil få boligpriserne til at falde. (Foto: Colourbox)
Højere renter vil få boligpriserne til at falde. (Foto: Colourbox)

Realkreditinstitutternes beslutning om at hæve priserne er gift for det danske boligmarked.

Sådan lyder vurderingen fra formanden for Dansk Ejendomsmæglerforening, Steen Winther-Petersen, der forudser yderligere faldende priser, skriver Dagbladet Børsen.

Læs: Boligpriser kan løftes af indvandrere

Dobbelt så mange sælgere
Nykredit meddelte tirsdag, at selskabet hæver bidragssatserne for Totalkredits kunder og ændrer sammensætningen af boliglån på en sådan måde, at renterne stiger.

Herefter fulgte Realkredit Danmark og Nordea Kredit op og varslede prisstigninger.

- Det er gift for boligmarkedet, fordi huspriserne alene på dette vil blive sat under yderligere pres, siger Steen Winther-Petersen, idet han henviser til, at boligmarkedet i forvejen er oversvømmet af husejere, der ønsker at sælge:

- Der er dobbelt så mange sælgere som købere, så det er sælgerne, det går ud over, udtaler ejendomsmæglerforeningens formand til Børsen.

Læs: Danskerne sætter ny rekord i opsparing

Ros fra investorer
Lektor og boligekspert på Syddansk Universitet, Morten Skak, mener heller ikke, 'at man kan komme uden om, at det her skridt gør det dyrere at være boligejer':

- Alt andet lige vil Nykredits udmelding have en negativ påvirkning på boligmarkedet, siger han til Børsen.

Til gengæld får Nykredit ros fra store investorer som ATP for at adskille de mere risikable flekslån fra fastforrentede lån - og for dermed at ruste sig til skærpede internationale krav.

Nykredits koncernchef Peter Engberg anslog tirsdag, at det nye tiltag for nye husejere kan betyde en regning på cirka 1000 kroner mere om måneden for et lån på en million kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer