Du kan stadig nå at få håndværkerfradrag

Betal regningen senest 28. februar, hvis du vil gøre brug af håndværkerfradrag på op til 15.000 kroner

Hvis arbejdet er udført inden udgange af 2012 kan du stadig få håndværkerfradrag, hvis du betaler inden 28. februar. (Foto: Colourbox)
Hvis arbejdet er udført inden udgange af 2012 kan du stadig få håndværkerfradrag, hvis du betaler inden 28. februar. (Foto: Colourbox)

Hvis du har brugt penge på vedligeholdelse eller service på din bolig i 2012, så kan du stadig nå at få del i håndværkerfradraget på op til 15.000 kroner.

Du skal bare sørge for, at regningen for arbejdet er betalt inden d. 28. februar, skriver Skat på deres hjemmeside.

Læs her, hvordan du gør

Ordningen med håndværkerfradrag ophørte ved udgangen af 2012, så hvis arbejdet er udført efter den dato, kan du ikke trække det fra på selvangivelsen.

Er arbejdet derimod udført mellem den 1. juni 2011 og 31. december 2012, kan du stadig nyde godt af fradraget, hvis bare du betaler regningen i tide, altså inden 28. februar.

Hvis du endnu ikke har fået regningen for arbejde, som er udført i den periode, så skal du rykke for den nu, så du kan nå at betale den inden den 28., råder Forbrugerrådet på tænk.dk.

Thorning overvejer at genindføre håndværkerfradraget

Få rabat på babysitteren
Håndværkerfradraget, der ret beset hedder 'servicefradrag', er inklusiv moms og dækker arbejdsløn til service og vedligeholdelse på din bopæl. Eventuelle materialer eller andre udgifter ud over lønnen er ikke dækket.

At fradraget kaldes håndværkerfradrag er egentlig lidt misvisende, for der gives fradrag for løn til en lang række ydelser som børnepasning, havearbejde, vindusepudsning og husarbejde som rengøring dækket af fradraget.

Til gengæld kan man ikke få fradrag for løn til håndværkere i forbindelse med for eksempel bygning af carport eller udestuer, anlæg af havegange eller installation af tyverialarmer.

Se listen over, hvad der udløser håndværkerfradrag, her

Ved at få det fulde fradrag på 15.000 sparer du cirka 5.000 kr. i skat, oplyser Skat.