Tholstrup-klanens villa på tvangsauktion

Sådan ser den pragtfulde villa ud fra vandsiden. Adressen er Immortellevej 12 i Vedbæk. Den har i over et år været udbudt til en salgspris på ca. 30 mio. kr., men kommer nu på en tvangsauktion den 10. oktober kl. 13 ved retten i Helsingør. (Foto: Privat)
Sådan ser den pragtfulde villa ud fra vandsiden. Adressen er Immortellevej 12 i Vedbæk. Den har i over et år været udbudt til en salgspris på ca. 30 mio. kr., men kommer nu på en tvangsauktion den 10. oktober kl. 13 ved retten i Helsingør. (Foto: Privat)

Direktør og ejendomsspekulant Rasmus Tholstrup, 52 år, der er søn af Kosangas-direktør Svend Tholstrup, England, og barnebarn til den legendariske industri- og gasmand Knud Tholstrup mister sin villa den 10. oktober i år på en tvangsauktion.

Rasmus Tholstrup må ikke alene sige farvel til sin store ejendom, som han købte i 2004 for 9,5 mio. kr., men Tholstrup-klanen mister også det hjem, hvor Knud Tholstrup boede i en lang årrække. Adressen er Immortellevej 12 med postadresse i Vedbæk.

Forsøgt solgt til 30 mio. kr.

Tvangsauktionen finder sted ved Retten i Helsingør og den store villa er ved den seneste vurdering sat til 17,3 mio. kr. Den har i over et år været forsøgt afhændet af forskellige ejendomsmæglere til en pris på omkring 30 mio. kr., men køberne hænger hverken på træerne eller ligger på stranden.

BRF Kredit har ifølge de dokumenter Ekstra Bladet har haft adgang til, været en særdeles optimistisk långiver, og der skyldes i dag langt over 14 mio. kr.

Villaen kan ikke ses fra vejen og ligger direkte til Øresund med strand og badebro, som i øvrigt er fælles med 36 parceller. Det tinglyste areal lyder på 3.690 kvm, heraf vej på 445 kvm.

Villaen trænger ifølge salgsmaterialet til en gennemgribende istandsættelse. Den er opført i 1953 og med et samlet boligareal på 391 kvm. Ejendommen har mørk træbeklædning og taget er af built-up.

Der tages dog i materialet forbehold for råd samt utætheder.

Den store have betegnes som parklignende med mangee rododendron.

Tholstrup-klanen

Tholstrup-klanen har år tilbage været regnet for at være en ordentlig og hæderlig familie, og flere af dem render til fester hos Dronningen. Det gælder f.eks. den store københavnske restauratør, direktør Peter Tholstrup og den stadig yngre Kiki Tholstrup, der engang var gift med den nu afdøde direktør Ole Tholstrup, men som de seneste år har dannet par med skuespilleren Roger Moore.

En gren af familien er Lars Tholstrup, der i årevis har været manden bag ostekoncernen, verdenssuccesen Tholstrup Cheese. Lars Tholstrups gode navn og rygte led dog skade, da det blev afsløret, at den danske ostekoncern blev styret af et hemmeligt foretagende ved navn Les Pinsons Stiftung, som lånte forskellige familiemedlemmer store millionbeløb.

Rasmus Tholstrup har i mange år været i ejendomsbranchen og haft det svært de seneste år med store tab til følge. Desuden har han levet et hårdt playboy-liv og været gift eller samboende med flere kvinder, hvoraf den ene af dem gik under navnet "Danmarks smukkeste selskabstømmer".

Gas-klanen, som Rasmus Tholstrup hører til, solgte i slutningen af 1980'erne Kosan Gruppen til en anden gammel industrislægt i Danmark, nemlig til Lauritzen-koncernen.