Annonce:
Annonce:

Dansk Folkeparti vil have boligbosser stoppet og straffet

De nordjyske iværksættere bag findroomie.dk, boligdk.dk og dyreportal.dk rammer de svage med deres svindel og det skal retsforfølges ifølge retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup

Forbrugerrådet Tænk mener også, at Facebook har et ansvar overfor at stoppe svindel på deres platform.
Annonce:
Følg Dine penge

TIP OS: Kender du mere til sagen, hører vi gerne fra dig. Fortæl din historie i en mail til tech@eb.dk

Dansk Folkeparti mener, at der skal være mere fokus på internetsvindel, hvor især de svage borgere rammes.

Det må også være slut med at udnytte desperate boligsøgende.

Mændene bag boligdk.dk, findroomie.dk og dyreportal.dk skal ikke slippe med at blot trække deres forretning tilbage, men retsforfølges, hvis du spørger Peter Skaarup.

- Det er noget svineri det her. Vi må få justitsministeren til at fortælle, hvordan man kan retsforfølge sådan nogle svindlere, siger retsordføren.

Han frygter, at de blot skifter spor, hvis der ikke bliver slået hårdt ned på deres ageren.

Annonce:

- Hvis man kan finde på noget som det her, så er spørgsmålet bare, hvad er det næste så? Jeg tror, at de bare kaster sig over et nyt område, siger han.

Sagen kort

Ekstra Bladet afslørede forleden, hvordan boligsiderne boligdk.dk og findroomie.dk kopierer i tusindvis af udlejningsboliger fra andre hjemmesider og tager penge for de ellers gratis annoncer.

De tre ejere af boligportalerne har samtidig talrige Facebook-grupper, hvor uægte profiler lokker med falske boliger. Det sker for at få nye kunder til at betale for adgang til annoncerne.

Flere af de uægte profiler har iværksætterne brugt som ordstyrere og administratorer i deres Facebook-grupper.

På Trustpilot advares brugerne i dag mod at stole på det, der står om boligsiderne og nu også dyreportal.dk.

De små bliver glemt
Selvom boligbosserne både kan få en politianmeldelse og forbrugerombudsmanden på nakken, så frygter Peter Skaarup at denne type sager, bliver nedprioriteret hos myndighederne.

- Det er min overbevisning, at det hos politiet ryger nederst i bunken, da det ikke er så store beløb, at det handler om, siger han.

- Men for nogle kan det hurtigt blive mange penge. Så det er vigtigt, at vi får sat ind over for det, siger han.

Folketingsmedlemmet peger på, at vi nok kun har set toppen af isbjerget, når det kommer til småsvindel på blandt andet Facebook.

- Der skal være mere fokus på internetsvindel, hvor det kan virke småt, men rammer rigtig mange, understreger retsordføren.

Artiklen fortsætter under billedet...

Peter Skaarup  frygter, at internetsvindel på blandt andet social medier er langt mere udbredt, end det der kendes til lige nu. Derfor ønsker han større fokus på området. Foto: Jens Dresling
Peter Skaarup frygter, at internetsvindel på blandt andet social medier er langt mere udbredt, end det der kendes til lige nu. Derfor ønsker han større fokus på området. Foto: Jens Dresling

Annonce:

Facebook skal kunne straffes
Når størstedelen af svindlen foregår via Facebook, så skal myndighederne ifølge Dansk Folkeparti være bedre til, at holde Facebook op på deres ansvar.

- Facebook er jo kæmpestore og er i sig selv nok ret ligeglade med, hvad der sker af svindel, medmindre myndighederne giver dem en løftet pegefinger.

Hvis det sociale medie ikke gøre nok for at stoppe svindlen, må bødeblokken frem, hvis det står til Peter Skaarup.

- De skal have at vide, at der skal skrides ind overfor den her slags svindel ellers skal bøderne være store nok til, at de kan mærke det, siger han.

Dialogen mellem sociale medier og myndigheder skal i det hele taget blive bedre, mener ordføren.

Facebooks svar til Ekstra Bladet

- 'Vi bruger mange ressourcer i kampen for at holde vores platforme fri for alle former for svindel og falske profiler, og er over de seneste år blevet gode til at opdage langt det meste ved hjælp af kunstig intelligens.'

- 'Det hører dog også med, at vores modstandere, altså svindlerne, er opfindsomme og at de hele tiden forsøger at finde nye metoder til at omgå vores systemer, og det er en udfordring at bekæmpe svindel, hvor det kun er kontakten, der bliver skabt på Facebook, mens resten sker et helt andet sted.'

- 'Vi opfordrer fortsat folk til at anmelde det til os, og til generelt at være ekstra opmærksomme, når der fx er penge på spil. Vi er i øjeblikket ved at undersøge de links, som Ekstra Bladet har gjort os opmærksom på, og vil naturligvis fjerne alt indhold, der overtræder vores regler.'

Camilla Nordsted, kommunikationskonsulent for Facebook i Norden

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: