Dine borde og lamper får indbygget mobiloplader

Nyt tiltag fra IKEA: Analytiker forventer, at andre møbelfabrikanter vil hoppe med på vognen og kombinere møbler med opladning

Inden længe kan du købe et sengebord eller en lampe, der har indbygget oplader til din smartphone. (Foto: Carsten Andreasen)
Inden længe kan du købe et sengebord eller en lampe, der har indbygget oplader til din smartphone. (Foto: Carsten Andreasen)

Med hjælp fra en ny teknologi kan man snart oplade sin mobiltelefon eller tablet blot ved at lægge den på sit Ikea-bord eller tæt på en lampe fra den svenske møbelgigant.

Ikea har søndag præsenteret en ny gruppe borde og lamper, som har indbygget teknologien Qi, som trådløst oplader elektroniske enheder, der ligger på eller nær møblet.

- Vi ved, at folk hader kabelrod. De er trætte af, at de ikke kan finde deres oplader, når enheden løber tør for strøm, siger Ikeas forretningschef Jeanette Skjelmose i en skriftlig udtalelse fra firmaet.

- Vores nye opfindsomme løsning, som kobler trådløs opladning med møbler, gør livet lettere.

Ifølge Ikea vil de nye møbler være på varehusets hylder fra april både i Europa og Nordamerika.

- Det er meget tidligt, at denne integration af trådløs teknologi sker i møbelindustrien, siger en teknologianalytiker Jeff Kagan til nyhedsbureauet AFP.

- Jeg forventer, at andre møbelfabrikanter vil hoppe med på vognen.

Den svenske møbelgigant kunne for nylig præsentere et overskud på 3,33 milliarder euro, svarende til 24,8 milliarder kroner, for 2014.

13 kommentarer
Vis kommentarer