Annonce:
Annonce:

Forbrugerrådet: Boligportaler risikerer politianmeldelse

Falske facebookprofiler, forældede lejeannoncer og indhold, der ikke lever op til, hvad der bliver lovet - de nordjyske boligbosser er ude på dybt vand nu, mener Forbrugerrådet Tænk

Se her, hvordan boligportalerne bruger Facebook til at få nye kunder ind i folden ved hjælp af falske Facebookprofiler og forældede eller falske annoncer.
Annonce:
Følg Dine penge

TIP OS: Kender du mere til boligdk.dk og findroomie.dk, hører vi gerne fra dig. Fortæl din historie i en mail til tech@eb.dk

Ejerne bag findroomie.dk og boligdk.dk kan ende i store problemer, efter flere afsløringer af deres forretningsmetoder i Ekstra Bladet.

Det peger Forbrugerrådet Tænk på.

- Med det materiale, som jeg har set, så er vi klart i den alvorlige ende af skalaen, hvor det i første omgang ville være relevant at bede Forbrugerombudsmanden se på sagen. Og det kan i sidste ende være, at det ville føre til en politianmeldelse, siger seniorjurist hos Forbrugerrådet Tænk, Jakob Steenstrup.

Der bliver ifølge juristen lovet mere, end der bliver holdt på boligportalerne.

Annonce:

- Man skaber et indtryk af, at man er den største aktør på markedet, som har en lang række samarbejdspartnere. Samtidig skriver de, at alle annoncer valideres manuelt. Men virkeligheden synes at være en helt anden, eksempelvis at de kopierer andre steder fra, og at der også findes falske annoncer.

Ekstra Bladet har tidligere kunne berette om falske annoncer fra boligdk og findroomie, der blev delt af uægte facebookprofiler.

- Det er i sig selv vildledende ifølge markedsføringsloven at lokke med et indhold, der reelt ikke er der, men særligt alvorligt at få folk til at betale for det.

Sagen kort

Ekstra Bladet har de seneste dage afsløret, hvordan boligdk.dk og findroomie.dk sælger adgang til tusindvis af annoncer, som er kopieret uden tilladelse fra blandt andet Den Blå Avis. Siderne er også i stort omfang en kopi af hinanden, hvilket kunderne ikke får at vide.

Samtidig laver firmaet bag portalerne, Estate Denmark ApS i Aalborg, massiv markedsføring på Facebook med hjælp fra uægte profiler, der deler falske opslag om falske boliger, som der findes flere af på de to hjemmesider. Målet er altid at lokke boligsøgende til at tegne et abonnement.

De to boligportaler lover også kunderne, at de tjekker annoncerne grundigt, men det passer ikke, viser Ekstra Bladets research. Og på Trustpilot er de nu blevet blacklistet for uretmæssigt at fjerne kritiske anmeldelser.

Det har endelig vist sig, at de tre ejere af firmaet har særdeles tættere forbindelser til de uægte profiler, der - sammen med de tre ejere - er indsat som administratorer og ordstyrere i flere af firmaets Facebook-grupper.

Udnytter boligsøgende
Det er i Facebook-grupper administreret af ejerne bag de to boligsider, hvor de forældede og falske annoncer bliver promoveret.

I grupperne råder de samlet over en million gruppemedlemmer, hvoraf cirka 100.000 af dem kommer fra bolig-grupper.

Resten af grupperne handler primært om køb og salg af alverdens ting og sager, men også her kan man støde på opslag, der fører ind til findroomie eller boligdk.

Annonce:

De nordjyske iværksættere udnytter folk, der desperat har brug for en  lejebolig, når de bruger deres mange Facebook-grupper til at få folk til at tegne abonnement på deres boligportaler, mener Forbrugerrådet Tænk.

- Konceptet her er, at man udnytter en situation, hvor folk er desperate efter at få billige og gode boliger i de store byer, siger Jakob Steenstrup.

Hør her, hvad den ene af direktørerne for boligdk.dk og findroomie.dk siger til kritikken.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Seniorjurist hos Forbrugerrådet TÆNK Jakob Steenstrup peger på, at det godt kunne ende i en politianmeldelse af mændede bag Findroomie og Boligdk. Foto: Emil Agerskov
Seniorjurist hos Forbrugerrådet TÆNK Jakob Steenstrup peger på, at det godt kunne ende i en politianmeldelse af mændede bag Findroomie og Boligdk. Foto: Emil Agerskov
 

Ulovlig opførsel hos Trustpilot
Hos Forbrugerrådet Tænk er seniorjurist Jakob Steenstrup også bekymret over findroomie og boligdk's adfærd på Trustpilot.

Her kan Trustpilot berette om, at der er blevet opdaget falske positive anmeldelser på begge boligportalers sider.

- Det er jo i sig selv ulovligt at lave falske anmeldelser på Trustpilot.

- Så når Trustpilot peger på det, så giver det klart fingerpeg om, at der er noget helt galt her, siger han til Ekstra Bladet.

Hør her, hvad den ene af direktørerne for boligdk.dk og findroomie.dk siger til kritikken.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: