Her boomer hussalget

Der er kommet gang i hussalget i mange af de kommuner, hvor det tidligere har stået næsten stille

Boligmarkedet ser for alvor ud til at være tøet op hen over vintermånederne, hvor der er fremgang at spore i egne, hvor det ellers har været svært at komme af med sit hus.

Nye tal for hussalget i januar fra Boligsiden.dk viser, at man i Region Sjælland har solgt 19 procent flere huse i årets første måned sammenlignet med januar sidste år.

I Region Syddanmark er den tilsvarende stigning på ni procent, ligesom der var mindre fremgang i Region Midtjylland og Region Nordjylland.

- Det er en overraskende udvikling, at salget i flere regioner ligger så meget højere end for et år siden, hvor boligmarkedet var i klar fremgang.

- Men det overrasker også, at stigningen er så markant i Region Sjælland. Flere af kommunerne har taget tigerspring i antallet af handler fra januar sidste år til januar i år, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Hun peger blandt andet på Kalundborg Kommune, hvor salget af villaer og rækkehuse lå hele 90 procent højere end for et år siden.

Men også Stevns og Slagelse Kommuner oplevede markante stigninger med 83 og 58 procent.

I Region Syddanmark var topscorerne Nordfyns Kommune med en stigning på 100 procent og Faaborg-Midtfyn med 71 procent.

Derimod er hussalget gået tilbage i de større byer. I Københavns Kommune faldt antallet af handler med 37 procent, og Odense Kommune var den eneste med tilbagegang på Fyn.

Også i Aarhus og Aalborg Kommune faldt handelsaktiviteten, og det er alt sammen bemærkelsesværdigt, efter at man netop i de større byer har haft store prisstigninger de senere år.

- Det er for tidligt at sige, om det er en spæd start på et større paradigmeskift på boligmarkedet, men lige nu tyder det på, at aktiviteten er flyttet fra byen og ud i yderområderne.

- Boligkøberne er rationelle mennesker. Hvis de ikke længere føler, at fordelene ved at bo centralt kan opveje de høje boligpriser, så vil de vende blikket andre steder hen. Vi kan ikke udelukke, at det er det, vi ser nu, siger Birgit Daetz.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.